România va testa un medicament pentru COVID-19, cu acordul Organizației Mondiale a Sănătății

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
30/03/2020, 17:44
România va testa un medicament pentru COVID-19, cu acordul Organizației Mondiale a Sănătății
Doctorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a făcut un anunț extrem de important despre medicii infectați cu coronavirus. Sursa foto: Facebook

Americanii au pregătit un medicament care ar putea stopa pandemia de coronavirus, însă au nevoie de o testare la scară largă.

România va testa un medicament pentru COVID-19

În aceste condiții, România a fost inclusă de către Organizația Mondială a Sănătății pe lista țărilor care vor testa medicamentul.

Conform lui Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, medicamentul va fi disponibil „în câteva luni”.

Într-un interviu acordat ziare.com, Rafila a mărturisit că țara noastră ar putea contribui decisiv la eradicarea coronavirusului.

„Am făcut demersuri la biroul OMS pentru Europa și mă bucur că am reușit să includem și România, probabil Institutul Matei Balș, pe lista centrelor unde se va face studiul clinic de faza 3 pentru acest medicament.

Studiul va înrola mai mulți pacienți din mai multe țări, alături de alte produse, astfel încât la final să existe suficiente argumente pentru autoritatea americană, FDA, să poată da aprobarea de producție și punere pe piață. În câteva luni cred că acest medicament va fi disponibil”, a explicat Rafila.

Zeci de companii din lume încearcă să descopere în aceste luni un vaccin împotriva coronavirus, însă președintele Donald Trump a anunțat în urmă cu o săptămână că specialiștii americani sunt aproape de a folosi cu succes un medicament împotriva coronavirus.

Cel mai probabil este vorba despre medicamentul anti-malarie folosit cu succes de mai mulți doctori francezi. Tratamentul a provocat un adevărat scandal în Franța, din cauza faptului că Parisul nu este de acord cu medicamentul. Doctorii care folosesc medicamentul anti-malarie au acuzat Parisul de rea-credință.

Cu toate acestea, lumea medicală este momentan împărțită când vine vorba despre „remediu” și partea sceptică a experților susține că momentan nu există niciun remediu pentru coronavirus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×