România va produce biocide. Clujul va începe producția în cel mai scurt timp

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 17:36
România va produce biocide. Clujul va începe producția în cel mai scurt timp
România va produce produse biocide

Cluj-Napoca va produce biocide în fabricile producătorului de cosmetice Farmec. Ministrul economiei Virgil Popescu a anunțat că Ministerul Sănătății și-a dat acordul ca fabrica să producă produse biocide.

Produse biocide la Cluj-Napoca

Vestea vine în contextul în care în România nimeni nu mai produce în acest moment acest tip de produse.

„Vă dau o veste bună: Farmec a depus o cerere pentru a putea produce biocide. În România nu mai produce nimeni biocide și am discutat cu ministrul Sănătății, am deblocat și va începe producția de biocide, pentru a nu mai depinde doar de import.

Această criză ne-a trezit și pe noi și pe cei din Europa și mai cred că am înțeles cu toții cât este de important să producem materiale vitale în țara noastră. Importurile din China, ați văzut ce s-a întâmplat, s-au tăiat brusc.

Este momentul să repornim industria esențială în România. Nu vorbim doar despre materiale sanitare, vorbim despre toate produsele de care are nevoie o țară în situație de criză”, a declarat Popescu la TVR.

Reprezentantul companiei, Mircea Turdea, își dorește ca Farmec să producă cinci noi produse dezinfectante pentru mâini și suprafețe:

“Rafturile magazinelor sunt goale la categoria dezinfectanţi. Farmec dispune de capacităţi de producţie, linii tehnologice de înaltă productivitate în realizarea de dezinfectanţi de mâini şi suprafeţe”.

De asemenea, conform Ziua de Cluj, Popescu a discutat cu reprezentanții industriei de confecții pentru a-i convinge să schimbe linia de producție. Aceștia par dispuși să înceapă să producă măști medicinale și combinezioane, însă materia primă ar putea reprezenta o problemă.

Ce sunt produsele biocide?

Conform site-urilor de specialitate, produsele biocide, așa cum sunt definite de, „sunt acele substanțe active și preparatele conținând una sau mai multe substanțe active, condiționate într-o formă în care sunt furnizate utilizatorului, având scopul să distrugă, să împiedice, să facă inofensivă și să prevină acțiunea sau să exercite un alt efect de control asupra oricărui organism dăunător, prin mijloace chimice sau biologice”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×