România şi Republica Moldova ar putea avea un batalion comun

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
22/07/2015, 13:37
România şi Republica Moldova ar putea avea un batalion comun

Iniţiativa de formare de către România şi Republica Moldova a unui batalion comun de menţinere a păcii, la care ar putea participa şi militari din alte state, a constituit unul din subiectele principale ale discuţiilor purtate marţi la Chişinău de şeful Statului Major General al Armatei Române, general-locotenent Nicolae-Ionel Ciucă, cu conducerea militară a statului moldovean.

Ideea creării unei astfel de subunităţi a fost lansată în cadrul vizitei pe care ministrul moldovean al apărării Viorel Cibotaru a efectuat-o la Bucureşti în luna mai a acestui an.

Conform aceleiaşi surse, generalul Nicolae-Ionel Ciucă, aflat de marţi într-o vizită în Republica Moldova, a avut întâlniri cu ministrul Viorel Cibotaru, precum şi cu omologul său de la Chişinău, generalul Igor Gorgan.

Exclusiv. Gigi Becali s-a implicat personal! Decizie BOMBĂ a INSTANTEI

ULTIMA ORĂ! OANA ROMAN, DE URGENŢĂ LA SPITAL! MEDICII AU INTERVENIT IMEDIAT! FOTO CU VEDETA!

Oficialul militar român a subliniat, în cadrul întrevederii avute cu ministrul Cibotaru, dialogul constructiv dintre România şi Republica Moldova în domeniul apărării şi a reiterat disponibilitatea părţii române de a continua punerea în practică a proiectelor comune şi participarea, împreună cu militarii moldoveni, la exerciţiile multinaţionale şi bilaterale.

ACUM! ANUNŢ BOMBĂ DEPRE COTABIŢĂ! FANII SÎNT ÎN LACRIMI! NIMENI NU SE AŞTEPTA LA ASTA!

BIANCA DRĂGUŞANU, DISTRUSĂ DE DURERE! IMAGINI TULBURĂTOARE! S-A PUS PE JOS ŞI A ÎNCEPUT SĂ PLÎNGĂ CÎND A AFLAT CĂ…

Totodată, părţile au discutat despre procesul de reformă al Armatei Naţionale a Republicii Moldova şi contribuţia României la adaptarea sistemului de apărare al statului moldovean la standardele occidentale.

Ministrul Viorel Cibotaru s-a referit, la rândul său, la aprobarea, la sfârşitul lunii iunie, la Bruxelles, a Pachetului de consolidare a capabilităţilor de apărare pentru Republica Moldova şi a mulţumit României pentru sprijinul acordat în acest sens.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×