România şi-ar putea mări teritoriul! Vezi ce vecini vor să se facă români!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
05/01/2018, 12:28
România şi-ar putea mări teritoriul! Vezi ce vecini vor să se facă români!

Mai multe regiuni din Bulgaria ar putea deveni teritoriu românesc! Locuitori din regiunea de Nord-vest a Bulgariei, care deţine preşedinţia semestrială a UE, strâng semnături în vederea unei declaraţii prin care oblasturile Vidin, Vraţa şi Montana să se despartă de ţară şi fie să devină autonome, fie să facă parte din România, potrivit postului Nova TV, citat de site-ul Novinite.com.

Boris Kamenov, organizatorul acestei mişcări de protest şi iniţiatorul strângerii de semnături, a declarat pentru Nova TV că unul dintre motivele iniţiativei sale este să salveze regiunea de corupţia din Bulgaria. „Trebuie să nu luăm parte la această corupţie”, a declarat Kamenov. „Nord-vestul este cunoscut (pentru faptul) că are luptători”, a spus el.

România s-ar putea mări! Mai multe regiuni din Bulgaria vor să facă parte din România

Kamenov a evocat în acest sens revolta regiunii sale faţă de Imperiul Otoman şi pe cea din septembrie 1923. El a subliniat că locuitorii din nord-vestul ţării au luptat întotdeauna pentru o „democraţie adevărată”.

Întrebat de ce vrea regiunea să facă parte din România, el a subliniat, fără să ezite, că sistemul judiciar românesc şi lupta împotriva corupţiei sunt mai eficiente la nord de Dunăre, în România. „Sistemul lor judiciar este mult mai democratic şi mai reformat”, a insistat Kamenov.

Un alt motiv pentru care vor să se alăture teritoriului românesc ar fi piaţa de muncă. „Noi muncim la Kozlodui, Plovdiv şi în alte oraşe, iar aici nu e nimic”, a declarat un alt „separatist”  pentru Nova TV.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×