Trei români aflaţi în Caraibe, daţi dispăruţi în urma uraganului IRMA! MAE face cercetări

Gabriel Esanu   
în Hotnews
07/09/2017, 08:00
Trei români aflaţi în Caraibe, daţi dispăruţi în urma uraganului IRMA! MAE face cercetări

Uraganul IRMA a făcut ravagii în mai multe insule din Caraibe şi deja a fost confirmată moartea a două persoane. Mulţi alţii sunt daţi dispăruţi. Printre aceştia şi trei români, care se aflau pe insula Saint-Martin, iar rudele lor nu reuşesc să îi mai contacteze. MAE se implică în acest caz şi anunţă că vor încerca să obţină informaţii despre cei trei, dar şi despre posibilitatea ca şi alţi români să fi căzut victime Uraganului.

„Ministerul Afacerilor Externe a întreprins, în regim de urgenţă, încă din primele momente, demersuri pentru a obţine informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români afectaţi de uraganul Irma. Menţionăm, de asemenea, că MAE are în atenţie cazul celor trei cetăţeni români aflaţi în insula St. Marteen, care nu mai pot fi contactaţi în urma uraganului Irma. Ambasada României la Washington a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile din St. Marteen, pentru a verifica situaţia acestora. De asemenea, prin intermediul Ambasadelor României la Paris şi Haga, au fost efectuate demersuri pe lângă autorităţile franceze respectiv olandeze, pentru obţinerea de informaţii privind existenţa unor cetăţeni români în zona afectată”, au anunţat reprezentanţii Ministerului de Externe, joi dimineaţă.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Soţia unui dintre românii dispăruţi povesteşte că uraganele sunt un fenomen obişnuit în zonă, dar acesta a fost cel mai puternic din ultimii ani.

„Sunt trei români. Este soţul meu şi încă doi români care lucrează acolo şi nu reuşim să dăm deloc de ei. Ştiu că…eu am mai fost în uragan. Locuiesc în zonă de mulţi ani, dar e un sentiment neplăcut. Ultima dată am vorbit cu soţul meu în jurul orei 1 (ora 13:00, n.r.) şi atunci am vorbit la telefon. Înainte de asta, căzuse curentul. De fapt, în timpul unor astfel de evenimente se taie utilităţile, apă, curent, tocmai pentru a se evita alte dezastre, dar liniile telefonice mai mergeau. În jurul orei 1 am vorbit ultima dată cu el şi de atunci nu mai funcţionează nimic, dar ştiu că între timp a trecut şi (uraganul – n.r.) Irma peste ei. Când am vorbit eu la ora 1.00, tocmai se pregăteau să intre în ochiul uraganului, urma perioada aceea de acalmie. Acum am văzut că e deja în Puerto Rico. A trecut de ei. În principiu, a trecut de ei, dar nu există niciun fel de posibilitate de comunicare cu ei, acolo. Sunt afectată, pentru că eu duminică am plecat de acolo. Eu am venit să mă înscriu la şcoala doctorală. Am trecut prin atâtea uragane, dar acesta este cel mai puternic pe care Saffire l-au înregistrat în Oceanul Atlantic, adică, nici măcar nu mai puteau să îl încadreze la categoria 5”, a declarat pentru Digi24 Ioana Bercean, soţia unuia dintre români.

Închide ×