Român suspectat de terorism, arestat în judeţul Neamţ, alături de alte trei persoane!

Filon Stan  
înHotnews
15/09/2017, 00:00
Român suspectat de terorism, arestat în judeţul Neamţ, alături de alte trei persoane!

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au dispus arestarea preventivă a bărbatului din judeţul Neamţ suspectat că ar face parte dintr-o reţea de terorism, precum şi a altor trei persoane bănuite de falsificarea unor documente.

Cristian Bîrzu a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile. Totodată, magistraţii au dispus arestarea a încă trei persoane, Constantin Mandache, Cristian Aştefănoaei, Gabriel Pintili, aceştia fiind bănuiţi că fac parte dintr-o reţea care se ocupa de „fals material în înscrisuri oficiale”. Potrivit unor comunicate de presă ale DIICOT şi IGPR, Cristian Bîrzu, cetăţean român domiciliat în Roman, judeţul Neamţ, convertit la Islam şi identificat cu indicatori de radicalizare, a executat o pedeapsă privativă de libertate în regim de penitenciar în Germania şi în România. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Românul acuzat de terorism vroia să atace poliţia

„În fapt s-a reţinut că, după ce a executat o pedeapsă privativă de libertate în regim de penitenciar în Germania şi în România, şi-a exprimat intenţia de a comite atacuri cu bombă la adresa trupelor speciale ale Ministerului Afacerilor Interne care ar încerca capturarea sa în vederea reîncarcerării, acesta aflându-se sub măsura controlului judiciar într-un dosar aflat pe rolul Curţii de Apel Bacău”, arată sursele citate.

Acesta a fost condamnat în februarie 2015 de către Tribunalul Neamţ la o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru tentativă de omor, faptă ce a avut loc la data de februarie 2013, victima, un bărbat de 42 de ani, fiind înjunghiată în zona gâtului.

„În timpul executării unei pedepse cu închisoarea într-un penitenciar din Germania, inculpatul a intrat în contact cu mai mulţi deţinuţi de religie musulmană, unii dintre aceştia radicalizaţi, raliindu-se la ideologia acestora şi declarându-şi susţinerea faţă de atentatele teroriste ca mod de rezolvare a unor probleme socio-religioase. Deşi era plasat sub control judiciar, inculpatul Bîrzu Cristian şi-a manifestat intenţia de a părăsi România, prin orice mijloc şi indiferent de consecinţe, pentru a se deplasa în Germania de unde, cu sprijinul unor membri ai comunităţii musulmane, să intre în legătură cu elemente jihadiste din Siria”, arată procurorii.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×