Rocsana Marcu, falită din cauza bonelor filipineze. Cum s-a ajuns pînă aici

Ionuţ Cataramă  
înReality show
18/01/2014, 08:49
Rocsana Marcu, falită din cauza bonelor filipineze. Cum s-a ajuns pînă aici

Rocsana Marcu (32 de ani, foto) a fost una dintre victimele traficului cu bone filipineze, ieşit la iveală ieri, după ce procurorii de la Crimă Organizată au destructurat o reţea de traficanţi ce “exporta” femeile de origine asiatică aduse legal în ţara noastră la muncă.

roxana marcu

Infractorii plasau bonele în alte state din zona Schengen, primind pentru fiecare în parte între 1.500 şi 2.500 de euro. “Din câte ştiu există persoane impostoare care racolează bonele. Este, de exemplu, o femeie care se dă drept avocat şi le abordează pe filipineze în parcurile unde acestea ies cu copiii, spunându-le că le poate oferi un loc de muncă în Germania sau în Italia şi că pentru aceeaşi muncă pot primi, în loc de 500 de euro pe lună, 1.000 de euro.

Filipinezele plecau de la cei care le angajaseră când ei nu erau acasă şi se duceau într-o ţară străină unde luau 1.000 de euro, însă trebuiau să-şi plătească mâncarea, cazarea, telefonul şi mai rămâneau la final cu 200 de euro pe lună, pe când în România angajatorul le asigura şi cazarea, şi masa, şi telefonul. Rămâneau şi cu 500 de euro în mână. Multe filipineze care au plecat m-au sunat să vină înapoi. Dar când unul dintre clienţii mei se trezea că i-a plecat bona, eu aduceam alta, deci o cheltuială în plus. Am pierdut foarte mulţi bani din cauza acestor impostori şi m-aş bucura ca reţeaua să fie demascată. Eu am dat faliment din cauza lor”, a declarat Rocsana Marcu, pentru Libertatea.

sursa: libertatea.ro

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×