Cel mai scump obiect de recuzită vândut vreodată! Vezi pe ce a plătit cineva 5,3 milioane de dolari!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
23/11/2017, 13:00
Cel mai scump obiect de recuzită vândut vreodată! Vezi pe ce a plătit cineva 5,3 milioane de dolari! GALERIE FOTO

Cel mai scump obiect folosit vreodată la vreun film de la Hollywood tocmai ce a fost vândut la licitaţie! Robotul Robby din filmul „Planeta interzisă/ Forbidden Planet” (1956), regizat de Fred M. Wilcox, a fost vândut cu 5,37 de milioane de dolari la o licitaţie din New York, suma reprezentând un preţ record pentru o piesă de recuzită din industria cinematografică, informează Reuters.

Anunţul a fost făcut marţi de casa de licitaţii Bonhams din New York. Numele cumpărătorului nu a fost dezvăluit. Preţul cu care a fost vândut “Robby the Robot” (Robotul Robby), cu o înălţime de peste 2 metri, a depăşit recordurile anterioare de 4 milioane de dolari, cu care a fost adjudecată statueta reprezentând un şoim din filmul „Şoimul Maltez/ The Maltese Falcon”, regizat de Humphrey Bogart, şi de 4,6 milioane de dolari, cu care a fost vândută rochia albă purtată de Marilyn Monroe în comedia „Şapte ani de căsnicie/ The Seven Year Itch”.

Preţ record la o licitaţie pentru un obiect de recuzită! Robby the Robot chiar a costat 100 de mii de dolari

„Robby the Robot este unul dintre acele simboluri ale culturii americane care se află în ADN-ul nostru”, a spus Catherine Williamson, reprezentant al casei de licitaţii Bonhams. Robotul Robby, cu un cap din sticlă şi membre, a încântat spectatorii cu umorul său sec şi cu faptul că părţi ale corpului său se aprind atunci când vorbeşte. În film, el îi este loial profesorului Morbius.

Realizat din trei părţi, robotul a fost construit la un cost de aproximativ 100.000 de dolari, sumă care, din cauza inflaţiei, ar fi echivalentă în prezent cu un milion de dolari. În filmul „Planeta interzisă”, o navă spaţială este trimisă, la începutul secolului XXIII, să investigheze o planetă îndepărtată, cu scopul de a afla ce s-a întâmplat cu un alt echipaj trimis în urmă cu două decenii înainte pentru a întemeia o colonie. Noul echipaj găseşte doi supravieţuitori ai acelei misiuni, dintre care unul ascunde un secret tulburător.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×