Combini băuturi energizante cu alcool? Vezi ce poţi păţi!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
27/11/2017, 15:42
Combini băuturi energizante cu alcool? Vezi ce poţi păţi!

Medicii şi oamenii de ştiinţă trag un semnal de alarmă! Băuturile energizante sunt extrem de periculoase, dar în combinaţie cu alcoolul sunt o adevărată bombă pentru sănătate. Riscurile la care te expui sunt imense. Pot duce la boli extrem de grave.

Cercetătorii de la Harvard atrag atenţia că, deşi sunt prezentate ca băuturi sănătoase care îmbunătăţesc performanţele fizice şi mintale, pe termen lung riscurile pentru sănătate sunt uriaşe. O analiză a beneficiilor prezentate în publicitatea la aceste produse, a conţinutului nutriţional şi a efectelor asupra sănătăţii publice ale băuturilor energizante concluzionează că beneficiile lor pe termen scurt pot fi depăşite de riscurile grave pentru sănătate.

Riscurile combinării băuturilor energizante cu alcoolul sunt enorme

De câte ori combini cele două băuturi, combini nivele ridicate de zahăr şi cofeină. Rezultatele variază de la comportamentul de căutare a riscului, precum consumul de substanţe nocive şi agresivitatea şi pot creea problemele de sănătate mintală sub formă de anxietate şi stres, creşterea tensiunii arteriale, obezitate, leziuni renale, oboseală, dureri de stomac şi iritaţii, scrie exquis.ro.

Analiza subliniază, de asemenea, o altă tendinţă îngrijorătoare de amestecare a băuturilor energizante cu alcool. Persoanele care fac acest lucru consumă mai mult alcool. Se crede că băuturile energizante pot masca semnele stării de ebrietate, permiţând consumatorilor să bea mai mult alcool şi sporind astfel probabilitatea de a se ajunge la deshidratare şi la intoxicare cu alcool.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×