Risc ridicat de producere de avalanşe! La ce altitudine suntem în siguranţă!

Filon Stan  
înStiri de ultima ora
13/12/2017, 14:10
Risc ridicat de producere de avalanşe! La ce altitudine suntem în siguranţă!

Pericol ridicat de avalanşe în toate zonele montane! Riscul producerii avalanşelor la altitudini mari, în întreaga zonă montană, este mare şi se va menţine la acest nivel şi în zilele următoare, anunţă Salvamont România. Turiştii care vor să practice sporturi de iarnă în afara staţiunilor turistice sunt sfătuiţi să se informeze temeinic cu privire la condiţiile din zonele pe care le vor vizita şi să aibă echipament special pentru salvarea din avalanşă.

„Ca urmare a creşterii stratului de zăpadă din zona montană şi a creşterii semnificative a temperaturii prognozate pentru următoarele zile, Salvamont România anunţă că riscul producerii de avalanşe la altitudini mai mari de 1.800 de metri este mare şi se va menţine la acest nivel şi în zilele următoare”, anunţă salvamontiştii.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Risc ridicat de producere de avalanşe în toate zonele montane

Sub această altitudine, în zonele cu depunere de zăpadă, riscul producerii de avalanşe este moderat. Turiştii care doresc să practice sporturi de iarnă în zona montană din exteriorul staţiunilor turistice sunt rugaţi să solicite informaţii despre starea traseelor, a zăpezii precum şi despre evoluţia vremii.

În plus, salvamontiştii le recomandă să fie dotaţi cu echipamentul individual de salvare din avalanşă (sondă de avalanşă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de semnalizare/căutare în avalanşă). Cel mai mare strat de zpadă se înregistrează la Bâlea Lac, judeţul Sibiu, 105 centimetri.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×