Revolte în închisorile din nordul Italiei după ce Guvernul a limitat vizitele deţinuţilor. 6 deţinuţi au murit 

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
09/03/2020, 16:51
Revolte în închisorile din nordul Italiei după ce Guvernul a limitat vizitele deţinuţilor. 6 deţinuţi au murit 
Poliţia italiană a înăbuşit revoltele din închisori. Sursa foto: profimediaimages.ro

Şase deţinuţi din închisoarea Modena din Italia au murit în urma unei revolte după ce autorităţile italiene au interzis vizitele în toate puşcăriile din Peninsulă. De asemenea, în nordul Italiei au fost înregistrate mai multe revolte, în mai multe închisori. În Pavia doi gardieni au fost luaţi ostatici, dar au fost eliberaţi cu ajutorul poiţiei.

Revolte în închisorile din nordul Italiei după ce au fost limitate vizitele. 6 deţinuţi au murit

Deţinuţii din închisoarea Modena, Italia, au reacţionat violent după ce au auzit că nu îşi vor mai putea vedea rudele, iubitele, soţiile, în urma anunţului autorităţilor care a interzis vizitele în puşcării ca măsură împotriva răspândirii coronavirusului.

În urma revoltei, 6 dintre deţinuţi au murit. În timpul revoltei într-o altă închisoare din nordul Italiei doi gardieni au fost luaţi ostatici, dar au fost eliberaţi.

Deţinuţii şi rudele nu mai pot discuta faţă în faţă

Autorităţile din Italia au decis duminică să izoleze cea mai mare parte din nordul ţării, acesta fiind principalul focar de răspândire a epidemiei de coronavirus, în contextul în care COVID-19 a cauzat moartea a 366 de oameni până acum.

Guvernul italian a impus prin decret limitarea contactului dintre deţinuţi şi rudele acestora. Deţinuţii vor avea astfel voie să discute doar telefonic cu vizitatorii sau prin alte mijloace de comunicare la distanţă. Restricţiile sunt valabile până la data de 22 martie.

Nu doar în închisoarea din Modena deţinuţii au reacţionat violent. Şi în alte închisori s-au înregistrat incendieri. În urma acestora s-au înregistrat doar pagube materiale, informează Ministerul Justiţiei din Italia. .

Directorul Administraţiei Pentitenciare din Italia a anunţat moartea a 3 deţinuţi în închisoarea din Modena, iar alţii 3 au murit după ce au fost trasferaţi în afara instituţiei.

Au avut loc o serie de rebeliuni în toată ţara”, a anunţat Francesco Basentini.

Televiziunile din Italia au difuzat imagini cu vehicule de poliţie şi pompieri, în afara instituţiei din Modena, în timp ce din închisoare se ridica un fum negru.

Incidentul în care cei doi gardieni care au fost luaţi ostatici de către deţinuţi s-a înregistrat într-o închisoare tot din nordul Italia, respectiv în Pavia.

Gardienii luaţi ostatici nu au fost eliberaţi de bună voie de deţinuţi, aceştia au fost eliberaţi cu ajutorul poliţiei, în urma intervenţiei acesteia, după cum informează Sindicatul Sappe.

Modena şi Pavia se află în zona de excludere instaurată de Guvernul italian în încercarea de a opri răspândirea bolii. Potrivit unor surse, doi dintre deţinuţii morţi în închisoarea din Modena au decedat în urma nor supradoze demedicamente de care au dat în infirmeria închisorii. În cazul celui de-al treilea decedat nu se cunosc cauzele morţii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×