Revolta magistraţilor ia amploare. 2000 de procurori şi judecători, împotriva ministrului!

Alex Bradescu   
în Hotnews
05/10/2017, 00:07
Revolta magistraţilor ia amploare. 2000 de procurori şi judecători, împotriva ministrului!

Revolta magistraţilor ia amploare. Peste 2 mii de judecători şi procurori cer retragerea proiectului privind modificarea legilor justiţiei. Lista semnăturilor rămâne deschisă, iar peste câteva zile, memoriul va fi trimis premierului Mihai Tudose, informează Realitatea TV.

Explicaţia magistraţilor pentru acest gest fără precedent este aceea că proiectul legilor justiţiei propus de Tudorel Toader ar reprezenta un experiment judiciar şi a apărut în lipsa unui studiu de impact. Promotorii acestei iniţiative spun că lista de semnături rămâne deschisă şi se aşteaptă ca pe ea să apară câteva mii de magistraţi care să susţină demersul lor.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Tudorel Toader vrea să treacă Inspecţia Judiciară în subordinea Ministerului

Semnatarii îi cer premierului Mihai Tudose ca proiectul Legilor Justiţiei să nu ajungă o realitate în forma actuală pentru că ar avea consecinţe grave asupra sistemului judiciar. Tudorel Toader este unul dintre cei mai contestaţi miniştri ai Justiţiei din perioada post-decembristă, acesta stârnind nemulţumire magistraţilor printr-o serie de măsuri controversate.

Printre modificările pe care doreşte să le facă ministrul Tudorel Toader se numără trecerea Inspecţiei Judiciare din subordinea CSM în subordinea Ministerului Justiţiei, preşedintele României să nu mai aibă niciun cuvânt de spus în ceea ce priveşte numirea procurorilor şefi ai marilor parchete şi să se înfiinţeze o Direcţie specială pentru investigarea magistraţilor din România.

sursa: realitatea.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×