Facebook introduce „Revenge porn”! Programul care te scapă de ruşine!

Filon Stan    Claudia Mîţoi   
în Stiri de ultima ora
09/11/2017, 12:29
Facebook introduce „Revenge porn”! Programul care te scapă de ruşine!

Utilizatorii Facebook nu îşi vor mai vedea pozele compromiţătoare pe alte conturi sau alte site-uri. Conducerea reţelei de socializare susţine că pozele respective nu vor mai putea fi redistribuite, fără acordul titlularului. Pentru asta, oamenii trebuie să trimită pozele lor compromiţătoare către Facebook pentru a le securiza. 

Programul se numeşte „revenge porn” şi este disponibil, momentan, doar în Australia, relatează AFP. Acest proiect li se adresează adulţilor care au partajat fotografii intime şi care se tem că anumite persoane rău intenţionate ar putea să le redistribuie din răzbunare pe reţelele sociale.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

 „Revenge porn” te scapă de situaţiile penibile

Gigantul propune ca aceste imagini să fie „tăguite” cu o amprentă electronică unică pentru a bloca preventiv distribuirea lor pe Facebook, Instagram sau Messenger. Utilizatorii vor trimite mai întâi aceste imagini la eSafety Commission, Comisia australiană pentru securitate informatică. Ei le vor trimite apoi Facebook pe Messenger, în cadrul unui proces care va permite reţelei de socializare să le marcheze.

„Folosim o tehnologie de recunoaştere a imaginilor pentru a împiedica partajarea neautorizată de imagini intime”, a declarat Antigone Davis, responsabilă pentru securitate în cadrul Facebook.

„Din cauza impactului mondial al Facebook şi Instagram, această acţiune preventivă le permite victimelor să se protejeze de viitoare încălcări”, a explicat joi într-un comunicat Julie Inman, comisar australian pentru securitate informatică. „Aceasta îi lipseşte de orice putere pe cei care încearcă în mod deschis să-şi umilească victimele faţă de prieteni, familie şi colegi”, a adăugat ea.

Un purtător de cuvânt al Facebook a spus că Marea Britanie, Canada şi SUA ar urmă să participe şi ele la acest program. Australia se află în prima linie a ţărilor angajate în lupta împotriva fenomenului „revenge porn”. Comisia a lansat luna trecută un portal informatic care le permite victimelor să facă cunoscute cazuri de difuzare online a unor imagini fără consimţământ.

Potrivit unui recent sondaj efectuat de Comisie, o australiancă din cinci cu vârsta între 18 şi 45 de ani a fost deja victima utilizării rău-voitoare a unor imagini intime. În 53% din cazuri aceste acte de răzbunare s-au produs pe Facebook şi Messenger, în 11% pe Snapchat şi 4% pe Instagram.

„Revenge porn” este un fenomen mondial. Nu mai puţin de 2% dintre americanii utilizatori de internet i-ar fi căzut victime, potrivit unui studiu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×