Şeful CNAS, reţinut de DNA, a fost demis de premierul Tudose

Filon Stan   
în Hotnews
01/09/2017, 11:18
Şeful CNAS, reţinut de DNA, a fost demis de premierul Tudose

UPDATE: Premierul Mihai Tudose l-a demis din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Marian Burcea, reţinut în noaptea de joi spre vineri de procurorii DNA. Preşedinte interimar al CNAS a fost numit Răzvan Teohari Vulcănescu.

14 persoane au fost reţinute de procurorii DNA, în dosarul decontărilor de servicii medicale la domiciliu! Printre cei reţinuţi se numără şi şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Marian Burcea, dar şi alţi membri ai conducerii. Şi fostul şef al Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB), Lucian Bara, a fost reţinut de procurori pentru 24 de ore, dar şi un avocat din Baroul Bucureşti, anunta news.ro.

Procurorii DNA au făcut ieri 50 de percheziţii la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, dar şi la firme private. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea celelalte jocuri din preliminariile CM 2018 din restul grupelor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Ancheta DNA ar fi fost declanşată ca urmare a mai multor plângeri penale depuse în ultimii doi ani de pacienţi care au descoperit întâmplător că în numele lor fuseseră decontate servicii de îngrijiri la domiciliu deşi ei nu beneficiaseră niciodată de astfel de servicii.

Reţineri la CNAS! Pacienţi grav bolnavi, refuzaţi de CNAS

Şi aparţinătorii unor pacienţi în stare foarte gravă ar fi mers la DNA, după ce li s-a spus că nu pot depune dosarele de îngrijiri pe motiv că „nu erau în stare suficient de gravă” sau pentru că „nu mai sunt fonduri”. Totdată ar exista şi plângeri din partea unor firme ai căror administratori au fost controlaţi la sânge pentru că ar fi refuzat să dea mită.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×