Rețete simple de limonadă. Cum să prepari băutura răcoritoare perfectă pentru vară folosind căpșune și ghimbir

Andreea Vasile   
în Stiri mondene
29/06/2022, 18:28
Rețete simple de limonadă. Cum să prepari băutura răcoritoare perfectă pentru vară folosind căpșune și ghimbir
Rețete simple de limonadă. Foto: Unsplash

Limonada poate fi considerată băutura perfectă pentru vară. Este răcoritoare și se prepară foarte ușor, mai ales dacă ai și câteva rețete la îndemână. Poate fi pregătită în mai multe feluri și, în funcție de preferințe, pot fi adăugate și căpșune, mentă sau chiar trandafiri.

Rețete ușoare de limonadă. Cum să prepari băutura răcoritoare perfectă pentru vară

Nu ai nevoie de foarte multă îndemânare pentru a prepara limonadă, ci doar de o rețetă ușoară. Dacă încă nu știi cum să obții băutura răcoritoare, numai bună pentru zilele de vară, te poți inspira din sugestiile de mai jos.

Limonadă cu căpșune și mentă

Cu toate că lămâia este ingredientul principal al limonadei, poate să conțină și alte fructe. De exemplu, căpșune. Pentru această rețetă, vei avea nevoie de: 3/4 cană zahăr granulat, 3-4 căni cu apă, o cană cu frunze de mentă proaspătă, o cană cu suc proaspăt de lămâie și o cană și jumătate cu căpșuni proaspete.

Primul pas este pregătirea siropului. Într-o cratiță, se pun frunzele de mentă, zahărul și o cană de apă. Toate acestea se fierb până la topirea zahărului, amestecând din când în când. Amestecul obținut se lasă timp de 30 de minute să se răcească, apoi se pune într-o sticlă, dar fără frunzele de mentă.

Amestecă apoi căpșunele și un sfert de cană de suc de lămâie cu ajutorul unui blender și apoi pune totul într-un vas mai mare. Adaugă peste restul sucului de lămâie, 2-3 căni de apă și siropul obținut anterior.

Limonadă cu ghimbir, mentă și busuioc

Pentru această rețetă sunt necesare, 2 lămâi, 2 lime, miere/ îndulcitor natural dup gust, o linguriță cu ghimbir măcinat, 2 fire de mentă verde, 2 fire de busuioc și cuburi de gheață.

După ce fructele sunt spălate, taie o lămâie și un lime felii, iar pe celelalte stoarce-le într-un vas. Adaugă peste apa și mierea, apoi mixează-le bine cu ajutorul unui blender. La final, pune totul într-o carafă și adaugă feliile de lămâi, menta, busuiocul și cuburile de gheață.

Limonadă cu căpșune, ghimbir și mentă

Vei avea nevoie de, 500 de grame de căpșune, zeama de la o lămâie,  3 linguri pline cu miere de albine, 3 frunzulițe de mentă proaspătă, o linguriță și jumătate de ghimbir proaspăt ras, 1,5 litri de apă plată/minerală.

Spală și curăță bine căpșunele, apoi pune-le într-un vas încăpător. Adaugă ghimbirul ras, menta, mierea de albine, zeama de lămâie și mixează-le. Amestecul obținut se trece printr-o sită, pentru a nu rămâne semințe

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×