Rețeta zilei. Secretele preparării unui tort amandină precum în cofetării

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
17/08/2019, 15:12
Rețeta zilei. Secretele preparării unui tort amandină precum în cofetării
Rețeta de tort amandină. Sursa foto: Shutterstock

Rețeta zilei de azi este cea de tort amandină. Este un desert cu care îi poți cuceri definitiv pe cei dragi, o delicatesă care nu presupune mari bătăi de cap. Evident, ca orice prăjitură, și aceasta are secretele ei, secrete pe care FANATIK ți le dezvăluie în rândurile de mai jos. Iată ingredientele și modul de preparare!

Ingrediente pentru tort amandină – blatul:

  • șase ouă;
  • 30 de mililitri de apă;
  • 30 de mililitri de ulei;
  • 150 de grame de zahăr;
  • 150 de grame de făină;
  • o lingură de praf de copt;
  • 3-4 linguri de cacao;
  • un plic de zahăr vaniliat;
  • un praf de sare.

Ingrediente pentru cremă:

  • patru gălbenușuri;
  • 200 de grame de zahăr pudră;
  • 3 linguri de cacao;
  • 300 de grame de unt moale;
  • 2 lingurițe de esență de rom.
    tort amandină
    Amandina este desertul ideal în orice moment. Sursa foto: alicer84.blogspot.com

Pentru sirop vei avea nevoie de 200 de mililitri de apă, 100 de mililitri de zahăr, 2 linguri de esență de cafea și o lingură de esență de rom. Pentru glazură vei avea nevoie de 150 de mililitri de frișcă lichidă, 200 de grame de ciocolată neagră și bănuți de ciocolată pentru decor ori alte forme (aici alegi în funcție de imaginație).

Mod de preparare

Blatul: Bate albușurile până când se formează o spumă și amestecă, treptat, cu zahărul și sarea. Toarnă apoi, în timp ce amesteci, apă. Amestecă gălbenușurile cu uleiul, până obții o cremă consistentă, iar apoi toarnă acest nou amestec peste bezeaua din albușuri. Adaugă apoi restul ingredientelor, rând pe rând pentru a obține aluatul.

Tapetează cu hârtie de copt tava de pentru tort și pune cu grijă aluatul. Blatul se coace la 180 de grade, iar în maximum 30 de minute acesta ar trebui să fie gata. Înțeapă blatul cu o scobitoare, iar dacă aceasta iese curată, înseamnă că s-a făcut.

Pentru cremă, trebuie să amesteci cu atenție toate ingredientele de mai sus. Poți folosi un blender dacă nu te descurci cu telul. Crema trebuie să fie una consistentă, pufoasă, ușor de tartinat. Pentru glazură, topește ciocolată amestecată cu frișca lichidă pe o baie de aburi și continuă să amesteci până când ciocolata se topește de tot.

Blatul se împarte în trei. Se ung cele două foi, iar peste a treia se pune glazura de ciocolată. Poți adăuga peste tortul amandină bucăți de ciocolată neagră, alune sau frișcă solidă. Poftă bună!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×