Rețeta zilei de 13 decembrie 2019: Ciorbă de burtă ardelenească. Unul din cele mai delicioase preparate pentru sezonul de iarnă

Dan Suta   
în Stiri mondene
12/12/2019, 15:56
Rețeta zilei de 13 decembrie 2019: Ciorbă de burtă ardelenească. Unul din cele mai delicioase preparate pentru sezonul de iarnă
Rețeta de ciorbă de burtă ardelenească. Sursa foto: rețete.unica.ro

Rețeta zilei de 13 decembrie 2019 este cea de ciorbă de burtă ardelenească. Este una din cele mai bune supe pe care o poți prepara în sezonul rece. Îți prezentăm în rândurile de mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și cum să o prepari ca să iasă ca la carte.

Rețeta zilei de 13 decembrie: Ciorbă de burtă ardelenească. Ingrediente

Pentru prepararea acestei ciorbe ai nevoie de un kilogram de burtă de vită prefiartă, 5 litri de apă, patru picioare de porc, două cepe medii, un ardei gras și 300 de mililitri de smântână.

De asemenea, îți mai trebuie o căpățână de usturoi, 3 linguri de oțet, 3 ouă, sare și piper după gust.

Modul de preparare

Primul lucru de care trebuie să te apuci este să speli și să cureți bine picioarele de porc. În timpul fierberii, trebuie să urmărești cu atenție oala, iar atunci când se formează spuma să o îndepărtezi cu o lingură de lemn.

Curăță legumele și pune-le într-o crăticioară separată la fiert, împreună cu burta de vită și oțetul. Las-o pe foc până dă în clocot.

Pune apoi legumele peste rasol și picioarele de porc și lasă ingredientele la fiert până când carnea se desprinde de tot de oase.

Scoate bucățile de carne și lasă-le apoi la răcit. Pune-le apoi tăiate bucățele într-o oală cu legumele fierte. Adaugă apoi burta și apa ce ți-a mai rămas. Burta trebuie să fie bine fiartă, iar când observi că s-a fiert poți scoate oala de pe foc.

Curăță apoi usturoiul și zdrobește-l. Sărează-l ca și cum l-ai pregăti pentru mujdei. Trebuie să iasă o pastă mai albă. Bate ouăle cu un vârf de linguriță de sare și adaugă trei linguri de smântână.

Pune ouăle bătute cu sare în ciorba de pe foc și jumătate din crema de usturoi. Adaugă restul de smântână și, la final, pentru un plus de acreală, încă o linguriță de oțet. Poftă bună! Rețeta de ciorbă de burtă ardelenească este inspirată de pe site-ul rețete.unica.ro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×