Rețeta zilei. Cum să prepari cea mai bună plăcintă cu ștevie

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
10/05/2020, 08:41
Rețeta zilei. Cum să prepari cea mai bună plăcintă cu ștevie
FANATIK îți spune cum să prepari cea mai bună plăcintă cu ștevie. Sursa foto: rețete.unica.ro

Dacă ți s-a făcut poftă de un preparat delicios care să nu îți pună silueta în pericol, trebuie neapărat să încerci această rețetă de plăcintă cu ștevie. Nu te obligă să petreci foarte mult timp în bucătărie și, dincolo de gustul desăvârșit, îți aduce doza optimă de energie și vitalitate.

Plăcinta cu ștevie, un preparat gustos și sănătos

În plus, nici măcar cei mici nu îi vor putea rezista, chiar dacă se știe cât sunt de mofturoși când vine vorba despre mâncăruri pe bază de legume. Asta pentru că aroma sa unică nu dă greș niciodată. Dacă te-am convins că merită să gătești plăcinta noastră savuroasă, asigur-te că ai în bucătorie următoarele ingrediente:

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
  • 500 g făină
  •  1 lingură ulei
  •  1 lingură oţet
  •  1 lingurită rasă sare
  •  100 ml apă călduţă
  • 4 legături ștevie
  •  1 kg telemea nesărată de vacă
  •  3-4 ouă
  •  2 linguri pesmet

Cum să prepari cea mai bună plăcintă cu ștevie

Se cerne făina într-un bol şi se amestecă cu apa în care s-a dizolvat sarea şi s-a pus uleiul şi oţetul. După ce s-a amestecat bine, se scoate pe o planşetă, se frământă şi se bate aluatul până devine elastic şi moale. Pe masa unde urmează să se întindă aluatul, se pune o faţă de masă şi se presară cu făină.

Se pune apoi aluatul în mijloc, se acoperă şi se lasă la crescut. Separat, se curăţă ştevia, se spală în câteva ape şi se opăreşte. Se toacă cu un cuţit. Brânza rasă se pune într-un bol şi se amestecă cu ouăle, ştevia şi pesmetul.

Aluatul se întinde pe faţa de masă, iar când foaia este foarte subţire, se pune umplutura şi se rulează cu ajutorul feţei de masă. Se unge cu ulei sau cu ou bătut şi se lasă la cuptor. Se serveşte cu iaurt sau sana. Acestea fiind spuse, nu ne mai rămâne decât să îți dorim spor la gătit și poftă bună.

Închide ×

FANATIK.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a FANATIK.RO cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Am înțeles