Reţeta preferată a Reginei-Mamă Elena! Ouă coapte în cartofi: „Mâncare simplă şi sănătoasă”

Dan Suta   
în Stiri mondene
22/10/2019, 10:43
Reţeta preferată a Reginei-Mamă Elena! Ouă coapte în cartofi: „Mâncare simplă şi sănătoasă”
Rețeta de ouă coapte în cartofi, scrisă de Principesa Margareta. Sursa foto: antena3.ro/ kfetele.ro/ gustos.ro. Colaj: Fanatik

Puțini știu că Principesa Margareta a scris o carte de bucate, una în care a dezvăluit rețetele preferate ale membrilor Casei Regale. În respectiva culegere de rețete este și cea de ouă coapte în cartofi, delicatesa preferată a Reginei-Mamă Elena, cea care pentru Margareta a României a fost și este în continuare cel mai mare model spiritual. Este o mâncare simplu de făcut și e extrem de sănătoasă.

Ouă coapte în cartofi, rețeta Reginei Elena. Ingrediente:

  • patru cartofi mari, pentru coacere;
  • 50 de grame de unt proaspăt, fără amelioratori;
  • 50 de grame de brânză Emmental sau parmezan ras;
  • patru ouă mici;
  • două lingurițe de arpagic tăiat mărunt;
  • sare și piper.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci, conform rețetei descrise în „Cartea regală de bucate” este să pregătești tava pentru cuptor. Încinge cuptorul la 200 de grade și așază peste tavă cartofii cu tot cu coajă. Unge-i cu ulei de floarea soarelui sau unt și pune-i în cuptor. Lăsați cartofii la copt după ce ați preîncălzit cuptorul aproximativ o oră. Scoateți cartofii din cuptor și lăsați-i apoi să se răcească.

ouă coapte în cartofi
Rețeta este inclusă într-o carte de bucate scrisă de fiica Regelui Mihai, Margareta. Sursa foto: stilorganizat.com

Cartofii se mai coc la final aproximativ 10 minute

Scoateți cu ajutorul unei linguri miezul din cartofi până rămâne aproximativ un centimetru din peretele cartofilor. Amestecați miezul cartofilor cu brânza sau parmezanul ras și condimentați apoi amestecul cu sare și piper. Introduceți apoi acest amestec nou, cu brânză, în cartofii scobiți, lăsând loc, la mijloc, pentru un ou. Puneți cartofii înapoi în cuptor, adăugând căpăcelul tăiat la fiecare cartof.

Lăsați cartofii cu ouă la copt aproximativ 10 minute după care puteți să scoateți tava. Cartofii se pot consuma cu alte legume, verdețuri, ori pur și simplu cu smântână. Este rețeta cu care Regina-Mamă Elena îi cânta des pe copii. Se poate spune că e una dintre rețetele cu care a crescut Regele Mihai I al României.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×