Cea mai gustoasă reţetă de pască! Va fi un Paşte de neuitat!

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
03/04/2018, 15:29
Cea mai gustoasă reţetă de pască! Va fi un Paşte de neuitat!

Pasca este preparatul nelipsit de pe masa de Paşte. Mai jos vei găsi o reţetă de pască foarte usor de preparat şi extrem de gustoasă. Reţeta este una dintre cele mai simple, iar gustul nu se compară cu nimic din ce ai putea cumpără în comerţ. Aşadar, să trecem la treabă! Poţi învăţa de AICI să vopseşti oră de Paşte! 

Timp de preparare: 60 min
Timp de gatire: 60 min
Gata in: 2 ore, 0 min

Ingrediente
200 g zahăr
200 g unt
25 g drojdie
coaja de lămâie şi portocală
1 kg brânză de vaci
2 linguri smântână
2 linguri făină
4 ouă
250 g zahăr
200 g stafide
2 pliculete zahăr vanilat
coajă de lămâie şi de portocală
1 praf sare
60 ml lapte
300 g făină

Mod de preparare
1. Într-un bol se pune făina, se face un gol la mijloc şi se adaugă ouăle, maiaua pregătită din drojdie, lapte şi puţin zahăr şi se frământă adăugându-se toate ingredientele. Se obţine un aluat de cozonac şi se lasă să crească lângă o sursă de căldură.

2. Separat, în alt bol, se pun: brânza de vaci, smântâna, zahă rul, coaja de lămâie şi de portocală, un praf de sare, făina, zahărul vanilat şi ouăle. Toate acestea se amestecă cu mixerul iar la sfârşit se adaugă stafidele.

3. Foaia de aluat, după ce a crescut, se aşază în tava unsă cu unt. Se formează cu mâna, pe planşetă un sul răsucit de grosimea unui deget şi se taie în două. Cele două bucăţi se întind cu sucitorul. Prima foaie se aşază în tava unsă cu unt, se toarnă compoziţia de brânză şi apoi se acoperă cu cealaltă foaie, presându-se uşor să nu iasă brânza.

4. Se bagă în cuptor la o temperatură potrivită, aceeaşi de la început până la sfârşit. După ce s-a copt, se lasă la răcit la temperatura camerei câteva ore şi se pudrează cu zahăr pudră.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×