Le vezi în vitrinele cofetăriilor şi îţi lasă gura apă. De multe ori însă, doar arată bine, deoarece nu sti niciodată de câte zile sunt expuse în vitrina respectivă. Noi vă prezentăm o reţetă foarte uşoară pentru cele mai delicioase eclere! Este reţeta care face un începător să pară profesionist!
Ingrediente pentru aluat:
125 ml apă
125 ml lapte rece
125 g unt
5 ouă
Pentru cremă:
1 litru lapte
6 gălbenuşuri
1 păstaie de vanilie
100 g zahăr
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5570 de lei în a doua zi de Crăciun!
Pentru glazurat:
100 g ciocolată neagră Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi din Cupa Romaniei
Mod de preparare:
1. Într-o oală se pun la fiert apa, laptele, untul şi sarea. Când fierb, se pune toată făina dintr-o dată şi se amestecă energic. Apoi, se adaugă ouăle, unul câte unul şi, din nou, se amestecă energic pentru a le încorpora pe fiecare. Numai după ce un ou a fost încorporat se adaugă un altul. Aluatul este gata când se desprinde de pereţii vasului.
2. Aluatul rezultat se pune într-un pos sau într-o pungă tăiată la un colţ şi apoi se eliberează în tavă bucăti lungi de aluat de circa 8 cm, la distanţă pentru a avea loc să crească.
Reţetă eclere. Eclerele se coc 25 de minute cu uşa aragazului închisă, apoi 25 cu uşa întredeschisă
3. Tava se dă la copt pentru 10 minute cu uşa închisă şi apoi încă 25 de minute cu uşa întredeschisă prin sustinerea uţii cu ajutorul unui băţ de chibrit. Apoi, se lasă să se răcească.
4. Între timp, se prepară crema, pentru care ouăle cu zahărul se freacă până ce se obţine o cremă albicioasă, iar laptele se fierbe cu vanilia. Când fierbe, laptele se toarnă peste crema de ou şi se bate încet cu telul. Apoi, amestecul se toarnă într-o oală care să poată fierbe la bain-marie. Se lasă la fiert aşa, amestecând din când în când, iar atunci când se desprinde de pereţii vasului este gata, conform unica.ro.
5. Crema se pune într-un pos sau seringă de patiserie şi se umplu cojile de ecler tăiate în două pe lung.
6. Ciocolata se topeşte la bain-marie şi se toarnă imediat peste ecleruri. Se lasă să se întarească, se dau la rece şi apoi se servesc.