Rețeta de weekend: varză călită cu afumătură. Ingredientul care face din acest preparat tradițional un deliciu

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
25/04/2020, 14:13
Rețeta de weekend: varză călită cu afumătură. Ingredientul care face din acest preparat tradițional un deliciu
Rețeta de weekend: varză călită cu afumătură. Ingredientul care face din acest preparat tradițional un deliciu. Sursa foto: Pinterest.com

Postul Paștelui s-a terminat, așadar avem liber să mâncăm tot felul de preparate care conțin carne, lactate sau ouă. Rețeta pe care o recomand în acest weekend este una tradițională, dar delicioasă de te lingi pe degete. Varza călită cu afumătură este unul dintre preparate cele mai des gătite de gospodine.

Rețeta pentru acest weekend: varză călită cu afumătură

Această rețetă se poate prepara atât cu varză murată, cât și cu cea proaspătă, depinde foarte mult care vă place sau bineînțeles, de sezon. De asemenea, mâncarea de varză călită este gătită și în perioada postului dacă renunțăm la afumătură.

Varza călită cu afumătură necesită un timp îndelungat de gătire, de aceea trebuie să aveți foarte multă răbdare. Această rețetă este gata în aproximativ 2 ore pentru că necesită un proces lent de gătire pe aragaz.

Ingrediente necesare pentru patru porții: 

  • o varză murată măricică
  • afumătură de porc
  • o ceapă
  • 3 linguri de pastă de tomate
  • 3 frunze de dafin
  • cimbru
  • ulei de floarea soarelui.

Mod de preparare varză călită cu afumătură, rețetă clasică, dar delicioasă

  1. Varza murată se spală și se lasă la scurs înainte de a fi tăiată mărunt
  2. Se taie în bucățele și afumătura de porc, iar ceapa solzișori
  3. Ceapa se călește în puțin ulei de floarea soarelui timp de câteva minute, dar apoi se adaugă afumătura
  4. Se lasă pe foc circa 5 minute și se amestecă în tot acest timp pentru a nu se lipi
  5. După ce ceapa și afumătura s-au călit se adaugă varza murată, două căni de apă, cimbrul, foile de dafin și pasta de tomate
  6. Se lasă la fiert, pe foc mic. Oala trebuie să fie acoperită cu un capac
  7. După aproximativ 30 de minute se dă capacul la o parte și se mai lasă pe foc până când începe să scadă
  8. Varza fierbe cam o oră și jumătate, așadar trebuie să aveți foarte multă răbdare
  9. Când mâncarea este aproape gata se ia de pe aragaz și se bagă la cuptor pentru circa 15 minute sau până când se rumenește deasupra
  10. Varza călită cu afumătură se servește cu mămăligă și ardei iute. Poftă bună!

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×