Rețeta de weekend: gogoși pufoase ca la bunica acasă. Au gustul exact ca în copilărie

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
15/02/2020, 13:56
Rețeta de weekend: gogoși pufoase ca la bunica acasă. Au gustul exact ca în copilărie
Ingrediente și mod de preparare gogoși pufoase ca ale bunicii. Sursa foto: pixabay.com

Nimeni nu rezistă atunci când aude de gogoși, în special cele pufoase și gustoase care ne aduc aminte de copilărie. Află din rândurile de mai jos care este rețeta ideală pentru acest weekend și cum poți să pregătești gogoși exact ca ale bunicii.

Rețetă de weekend: gogoși pufoase ca-n copilărie

Gogoșile sunt probabil unul dintre deserturile cele mai apreciate care ne aduc aminte de copilărie. Această rețetă nu necesită multe ingrediente și nici mult talent în ceea ce privește prepararea. Gogoșile pufoase și aromate sunt irezistibile și te trimit instant cu gândul la cele pregătite de bunica.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Rețeta pe care o recomand pentru acest weekend va face din gogoși să fie aerate, cu un miez dens și o textură pufoasă, exact așa cum le pregătea bunica în copilărie. Gogoșile sunt cele mai ușoare produse de patiserie, gata în numai câteva minute.

Ingrediente necesare gogoși pufoase ca ale bunicii

  • 500 de grame de fîină albă
  • 2 ouă de la care se vor folosi doare gălbenușurile
  • 350 ml de lapte
  • un praf de sare
  • 10 grame de drojdie uscată
  • 10 grame zahăr pudră vanilat
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • coaja rasă de la o lămâie
  • ulei pentru prăjit gogoșile

Mod de preparare gogoși pufoase ca ale bunicii

  1. Într-un bol încăpător se pune laptele călduț împreună cu drojdia și o lingură de zahăr alb și se amestecă până se formează o spumă
  2. Cele două gălbenușuri se bat cu ajutorul unui mixer și se adaugă peste spuma de mai sus
  3. Ulterior se mai adaugă făina, sarea, zahărul vanilat și coaja de lămâie
  4. Se frământă bine până când aluatul devine elastic și se lasă la dospit circa 30 de minute
  5. După ce aluatul s-a dospit și a crescut se întinde pe un blat pudrat cu puțină făină
  6. Gogoșile se decupează cu ajutorul unui pahar sau se pot tăita cu cuțitul
  7. Gogoșile obținute se mai lasă puțin la dospit înainte de a fi prăjite
  8. Se încinge bine uleiul și se prăjesc gogoșile pe ambele părți
  9. Gogoșile sunt gata în momentul în care s-au rumenit
  10. Imediat cum au fost scoase din tigaie se pudrează cu zahăr pudră vanilat

Unele gospodine mai adaugă în compoziția gogoșilor esență de vanilie pentru a le conferi o aromă mai intensă. Dacă gogoșile au găuri în miez înseamnă că aluatul a avut consistența potrivită și că desertul a fost dospit cum trebuie.

 

 

 

 

 

 

 

Închide ×