Rețeta de stufat de miel, mâncarea tradițională de Paște. Secretul care o face delicioasă

Stefania Băcanu   
în Stiri mondene
16/04/2020, 10:07
Rețeta de stufat de miel, mâncarea tradițională de Paște. Secretul care o face delicioasă
Stufat de miel la ceaun. Rețeta tradițională sursă foto: pinterest.com

Stufatul de miel, mâncarea tradițională, care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște, se face după o rețetă simplă. Se prepară cu mult usturoi verde, ceapă și sos de roșii. Acesta este secretul pentru un gust delicios

Stufat de miel la ceaun pentru masa de Paște

Stufatul de miel este o tocăniță înăbușită din carne de miel, iar preparată la ceaun dă gustul cel mai bun! Se poate face și din carne de pui, porc sau vită. Rețeta tradițională de stufat de miel este întâlnită, îndeosebi, în zona Munteniei, dar s-a răspândit rapid și în celelalte zone ale țării.

Ingrediente:

  • 1,5 kg carne de miel cu os (spate, coaste, bucățele de carne, gât)
  • 4 legături de usturoi verde
  • 4 legături de ceapă verde
  • 3 linguri bune de ulei de măsline
  • sare, piper negru măcinat
  • 100 ml vin alb demisec (opțional)
  • 300 ml suc de roșii, bulion de casă sau roșii la conservă (cuburi)
  • o mână de verdeață tocată (pătrunjel, mărar)

Cum se prepară

Se porționează carnea, în bucăți potrivite, se taie din grăsime, dacă este cazul, și surplusul de piele. Se pun bucățile de carne într-un bol, se condimentează cu sare si piper, se stropesc cu ulei de măsline și se lasă la rece 3-4 ore.

Cu două ore înainte de a începe prepararea stufatului, se aduce bolul cu carne la temperatura camerei. Între timp, se pregătesc ceapa și usturoiul verde. Se taie în rondele, păstrând toate frunzele de usturoi.

Ciaunul se lasă la încins și apoi se pune carnea și se lasă la rumenit cu capac deasupra. Când s-a făcut pe jumătate, se adaugă piperul, ceapa, usturoiul verde, un praf de sare și vinul alb, pentru cei care preferă.

Se lasă pe foc la flacără mai mare ca să poată ieși aburii alcoolului, iar la final, se aduagă bulionul, sau sucul de roșii, și se mai lasă pe foc încă 10 minute.

La final de tot, se adaugă frunzele de usturoi verde și se oprește focul. Se poate servi cu mămăligă, cartofi natur cu unt și pătrunjel, piure de cartofi, salata de cartofi, orez fiert simplu sau paste simple.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×