Rețetă de prăjitură pentru Crăciun de la Iuliana Tudor. Vedeta a moștenit desertul de la bunica sa

Dan Suta   
în Stiri mondene
05/12/2019, 13:12
Rețetă de prăjitură pentru Crăciun de la Iuliana Tudor. Vedeta a moștenit desertul de la bunica sa
Rețetă de prăjitură de Crăciun de la Iuliana Tudor. Sursa foto: rețetepractice.ro

E perioada în care gospodinele bucătăresc, cea în care toată lumea caută cele mai bune ingrediente pentru preparatele de Crăciun. Dacă nu ai idee ce desert să prepari pentru sărbătorile de iarnă, îți propunem cea mai bună rețetă de prăjitură pentru Crăciun recomandată de prezentatoarea Iuliana Tudor.

Rețetă de prăjitură de la Iuliana Tudor

Vedeta spune că prăjitura de mai jos o știe de la bunica ei și este extrem de bucuroasă că acum poate împărtăși rețeta cu toată lumea.

Pentru prăjitura casei, cea pe care Iuliana Tudor o prepară des, ai nevoie de puține ingrediente, iar modul de preparare este la îndemâna oricui.

Modul de preparare este simplu

În primul rând, potrivit csid.ro, ai nevoie de o jumătate de cană de zahăr pe care să o pui la ars într-o crăticioară medie. Lasă zahărul pe foc mic până prinde o culoare maro.

Stinge apoi zahărul cu o cană de apă și lasă apoi zahărul ars la rece. Freacă un ou cu jumătate de cană de zahăr și adaugă jumătate de cană de ulei peste această nouă combinație dulce.

Învârte încontinuu pentru ca amestecul să nu se taie. Adaugă apoi o lingură de bicarbonat stins și jumătate de linguriță de amoniac.

Pune apoi făină cât cuprinde și amestec-o cu restul ingredientelor. Din această compoziție ar trebui să iasă aproximativ 4 foi de prăjitură. Coace-le până se rumenesc pe margine.

Pentru prepararea cremei vei avea nevoie de un pachet de unt, 100 de grame de zahăr pudră, un litru de lapte și 3 linguri de făină. Amestecă toate aceste ingrediente într-o crăticioară până când capătă o consistență groasă.

Crema se pune pe fiecare foaie și, pentru un gust bun, puteți adăuga un strat de gem de prune. Peste prăjitură puteți pune zahărul ars lăsat la rece în firmituri mici.

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×