Ingrediente necesare:
· preparare aluat 1/2 kg faină
· 1 lingură de oţet
· 1 ceaşcă apă rece
· 2 linguri ulei
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
· 1 lingură de sare; preparare placinta 1/2 kg de aluat pentru foi
· 1 kg de verdeţuri spanac
· andive
· ştir
· 1 ceaşcă de mprar si patrunjel tocate marunt
· 10 fire de ceapă verde
· 2 fire de praz medii
· 1 ceaşcă de arpacaş
· sare
· piper
· ulei
Instrucţiuni:
Intr-un lighean se pun făina, uleiul, sarea şi otetul. Se amestecă bine, se adaugă apa, se frămantă până ce se obţine un aluat moale care se lasă să se odihnească cel puţin 1 oră. Se imparte aluatul în bulgări de mărimi egale şi se intind foi de dimensiunea dorită pe o suprafaţă presărată cu faină.
Verdeţurile se spală, se taie marunt, se amestecă cu prazul şi ceapa şi se freacă cu sare. Se adaugă patrunjelul, mărarul, piperul, sarea, uleiul si arpacaşul, amestacându-se bine. Într-o tava unsă cu ulei întindem patru foi şi punem jumătate din verdeţuri. Peste compoziţie aşezăm alte doua foi, turnăm restul de umplutură şi deasupra întindem alte cinci foi. Ultima foaie se unge foarte bine cu ulei şi se taie plăcinta în porţii pătrate sau în romburi.
Se coace la foc mediu 60, 70 de minute până ce se rumeneşte.
Reţetă preluată din „Carte de bucate mănăstireşti”, Editura Sophia.