Reţete de post. Găteşte cea mai simplă şi gustoasă varză călită de post!

Filon Stan    Adrian Barna   
în Stiri de ultima ora
21/02/2018, 00:59
Reţete de post. Găteşte cea mai simplă şi gustoasă varză călită de post!

Varză călită de post – fie că o serveşti ca garnitură sau fel de mâncare de sine stătător, fă-o după reţeta aceasta simplă şi tradiţională, iese minunată! Este mai mult decât gustoasă, rapid şi uşor de pregătit, lucru care o face alegerea perfectă pentru zilele în care vrei să găteşti ceva fără prea mare efort sau pierdere de timp.

Ingrediente

1 varză albă medie (între 1 şi 2 kg)
1-2 ardei graşi
1-2 cepe albe medii
1-2 roşii medii
2-3 linguri de sos de roşii
ulei, sare, piper – după gust
*Opţional, ingredientul secret: boia afumată

Retetă de post. Cea mai simplă şi gustoasă reţetă de varză călită!

Mod de preparare

Toacă ardeii şi ceapa. Pune-i la călit în puţin ulei, la foc mic spre mediu, într-un vas mai mare. Când s-au mai înmuiat, asezonează cu sare şi piper şi adaugă şi roşia tăiată cubuleţe. Între timp, spală şi toacă varza solzişori nu foarte mărunţi.

După 2-3 minute de când ai pus şi roşia la călit, adaugă şi pasta de tomate. Amestecă, pune şi un praf de boia afumată dacă ai şi doreşti, pune capacul şi lasă la foc mic. Pune şi varza tocată în vasul în care căleşti legumele şi amestecă uşor. Dacă nu încape toată din prima, pune cât încape şi, pe măsură ce se înmoaie, mai adaugă din când în când.

Lasă varza la călit la foc mic, amestecând cam din 10 în 10 minute, şi – important! – acoperită cu capac, ca să nu se ardă şi să lase singură zeamă. Spre final, mai puteţi adăuga şi alte condimente – cimbru, frunză de dafin etc., dacă doriţi să fie mai aromată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×