Varză călită de post – fie că o serveşti ca garnitură sau fel de mâncare de sine stătător, fă-o după reţeta aceasta simplă şi tradiţională, iese minunată! Este mai mult decât gustoasă, rapid şi uşor de pregătit, lucru care o face alegerea perfectă pentru zilele în care vrei să găteşti ceva fără prea mare efort sau pierdere de timp.
Ingrediente
1 varză albă medie (între 1 şi 2 kg)
1-2 ardei graşi
1-2 cepe albe medii
1-2 roşii medii
2-3 linguri de sos de roşii
ulei, sare, piper – după gust
*Opţional, ingredientul secret: boia afumată
Retetă de post. Cea mai simplă şi gustoasă reţetă de varză călită!
Mod de preparare
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Toacă ardeii şi ceapa. Pune-i la călit în puţin ulei, la foc mic spre mediu, într-un vas mai mare. Când s-au mai înmuiat, asezonează cu sare şi piper şi adaugă şi roşia tăiată cubuleţe. Între timp, spală şi toacă varza solzişori nu foarte mărunţi.
După 2-3 minute de când ai pus şi roşia la călit, adaugă şi pasta de tomate. Amestecă, pune şi un praf de boia afumată dacă ai şi doreşti, pune capacul şi lasă la foc mic. Pune şi varza tocată în vasul în care căleşti legumele şi amestecă uşor. Dacă nu încape toată din prima, pune cât încape şi, pe măsură ce se înmoaie, mai adaugă din când în când.
Lasă varza la călit la foc mic, amestecând cam din 10 în 10 minute, şi – important! – acoperită cu capac, ca să nu se ardă şi să lase singură zeamă. Spre final, mai puteţi adăuga şi alte condimente – cimbru, frunză de dafin etc., dacă doriţi să fie mai aromată.