Chef Adi Hădean și-a dezvăluit rețeta de cozonac cu nucă, transmisă în familie de cinci generații. Coform foodstory.stirileprotv.ro, bucătarul face această rețetă în fiecare an, de Paște și de Crăciun. ”Știu rețeta de la mama, care o știe de la mama ei, care o știa de la bunica ei.
Așadar, ea circulă în familia noastră de cel puțin cinci generații și a suferit puține modificări în ultima sută ded ani. Dacă până la bunica mea se coceau în cuptorul din curte, de la mama încoace îi coceam în cuptorul mașinii de gătit.
Rețeta de cozonac a lui Adi Hădean, transmisă de cinci generații
Dacă noi aromăm aluatul cu coajă de lămâie, vanilie și esență de rom, bunica și înaintașele ei se limitau la zahăr vanilat, care se găsea și la noi. Ei bine, cu sau fără esență de rom ori alte zorzoane, cozonacul cu nucă e prezent în casele noastre și de Paști și de Crăciun, e o parte a familiei, e drumul înapoi spre rădăcinile neamului nostru”, a spus Chef Adi Hădean.
Ingrediente:
1 kg faina
250 g zahar
250g unt, un strop de ulei (o lingura, mai exact)
4 galbenusuri
zahar vanilat-un plic
coaja de la o lamaie
sare
esenta de rom
0,5 l lapte
35 g drojdie cruda
Mod de preparare:
Prima dată se pune drojdia la înflorit într-o cană cu lapte dezmorțit, cu o linguriță de zahăr, să aibă spor. Se cerne făina, pentru a nu prinde aert, se amertecă nuca cu zahărul și o linguriță de cacao. Făina se omogenizează cu patru gălbenușuri, un plic de zahăr vanilat, câțiva picuri de esență de rom, coaja de pe o lămâie, drojdia și un vârf de sare.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Laptele se încălzește ușor, se dizolvă zahărul în el și untul. Frământarea durează puțin peste o jumătate de oră și se face temeinic. După frămânatat, aluatul se pune la dospit o oră sub un ștergar curat.