Rețeta de biscuiți fără ouă și praf de copt! Cum se fac „Bulgăraşii de zăpadă”

Dan Stancu   
în Stiri de ultima ora
06/03/2019, 13:11
Rețeta de biscuiți fără ouă și praf de copt! Cum se fac „Bulgăraşii de zăpadă” GALERIE FOTO
Rețeta de biscuiți fără ouă și praf de copt! Cum se fac „Bulgăraşii de zăpadă”

Biscuiții fără ouă și praf de copt sunt un deliciu mai ales pentru cei care vor să mânânce ceva dulce, dar fără exces de proteine. Nu sunt deloc greu de preparat și au un gust deosebit. Iată care este rețeta pentru „bulgărașii de zăpadă fragezi și delicioși!

Rețeta de biscuiți fără ouă și praf de copt!

Ingrediente și mod de preparare:

  • 250 grame unt la temperatura camerei
  • jumătate de pahar zahăr pudră
  • 1/3 pahar ulei
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 3-4 pahare de făină
  • 1 pliculeț zahăr vanilat

Modul de preparare nu este complicat. Untul se bate împreună cu zahărul pudră într-un bol, se adaugă amidonul, două pahare de făină și se amestecă totul cu o lingură. Al treilea pahar de făină se adaugă peste suprafața pe care va fi frământat aluatul și, la nevoie, se mai adaugă un pahar. Aluatul se va împărți în trei părți egale, din fiecare bucată se rulează câte un cilindru, iar cilindrele se taie în bucăți mici de aluat. Acestea se pun în forma de copt și se bagă la cuptor, la 180 de grade Celsius, unde se țin 10-15 minute.

Pe bulgărași se pot pune cocos și ciocolată.

Merg cu vin, ceai și cafea

Gospodinele trebuie să țină seama de un lucru foarte important: dacă în prima fază se poate folosi un mixer pentru amestecarea ingredientelor, după adăugarea celui de-al doilea pahar de făină se va utiliza doar lingura.

După ce s-au scos de la cuptor, „bulgărașii de zăpadă” sunt „tăvăliți” prin zahăr pudra și e recomandat să fie consumați abia după ce se răcesc. Amatorii de vin fiert, ceai sau cafea vor fi impresionați de gustul biscuiților fără ouă și praf de copt. Maeștrii culinari recomandă ca „bulgărașii de zăpadă” să fie așezați pe un platou și peste ei să se toarne ciocolată de menaj topită. Pot fi consumați atât dimineața, cât și ca desert la masa de prânz.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×