Reţelele de socializare trădează personalitatea utilizatorilor

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
14/08/2015, 19:13
Reţelele de socializare trădează personalitatea utilizatorilor

Modul în care se folosesc reţelele de socializare, îndeosebi Facebook, spune multe despre personalitatea utilizatorilor, despre profilul lor psihologic – este ceea ce susţine o echipă de cercetători britanici de la Universitatea Brunel, într-un studiu publicat în Personality ans Individual Differences.

Cercetarea s-a desfăşurat cu ajutorul a câteva mii de utilizatori de Facebook, invitaţi să completeze un chestionar online şi cărora le-a fost analizat comportamentul pe web (profil, comentarii, like-uri etc.). Intenţia cercetătorilor a fost să stabilească trăsăturile de personalitate în funcţie de elemente ca sociabilitatea, stima de sine, extraversiunea, deschiderea de mentalitate sau narcisismul. Primele rezultate, studiul este în desfăşurare, permit extragerea principalelor tendinţe.

Galerie FOTO INCENDIARĂ! A pozat GOALĂ, la piscină! Pictorialul care ÎNCINGE meciul de diseară al Simonei Halep! POZELE au fost făcute publice!

Anxioşii sunt în căutare permanentă de aprobare (prin like-uri şi comentarii), pe care o solicită. Dacă numărul de like-uri nu este la înălţimea aşteptărilor lor, se simt frustraţi.

Pentru extravertiţi, Facebook este o platformă de exprimare şi de comunicare activă. Ei nu se limitează doar să dea şi să primească like-uri, ci şi să primească ori să posteze comentarii. Pentru narcisişti sunt caracteristice fotografiile, din abundenţă, postările cu realizările profesionale şi personale, şi performanţele sportive. Ei aşteaptă comentarii pozitive, complimente, felicitări, chiar şi like-uri dacă sunt numeroase.

CUTREMUR în lumea mondenă!!! Două SUPER VEDETE, prinse în FLAGRANT in timp ce faceau SEX IN APA!!! Galerie FOTO. Imaginile EXPLICITE!!!

Discreţii intervin mai puţin regulat pe Facebook (ceea ce nu înseamnă că nu accesează des reţeaua de socializare, fie şi numai să vadă ce au postat ceilalţi). Nu le place să vorbească prea mult despre ei, despre viaţa personală, sau activităţile lor, la care se referă indirect.

Galerie FOTO SUPER HOT!!! Alina Eremia a mers la PLAJĂ şi nu a mai ţinut cont de NIMIC!!!  A fost surprinsă în ipostaze INCENDIARE!

Sentimentalii au multe postări despre relaţiile de dragoste. Acest lucru poate însemna pur şi simplu nevoia de a-şi exprima ataşamentul faţă de celălalt şi de a-l aduce la cunoştinţă. Dar postările insistente (de tipul ‘te iubesc la nebunie’, ‘îmi lipseşti deja’) trădează şi un sentiment de nesiguranţă în relaţie şi o neîncredere în sine însuşi.

Citeşte mai mult pe www.capital.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×