Rețeaua de socializare Facebook, ridiculizată de hackeri. Aceștia au publicat datele personale ale 267 de milioane de utilizatori

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
23/12/2019, 21:51
Rețeaua de socializare Facebook, ridiculizată de hackeri. Aceștia au publicat datele personale ale 267 de milioane de utilizatori
Facebook a fost spart de hackeri. Sursa foto: vinylreplica.com

Lovitură grea pentru Facebook! Hackerii au reușit să spargă din nou serverele rețelei de socializare, de unde au furat datele personale a nu mai puțin de 267 de milioane de utilizatori! Mai mult, atacul a fost depistat din întâmplare de un angajat al celebrei rețele, care a găsit datele respective pe un site, unde au stat două săptămâni!

Facebook a fost spart de hackeri

Facebook a anunțat că analizează un raport potrivit căruia informaţiile personale a peste un sfert de miliard dintre utilizatorii săi au fost expuse public online, timp de două săptămâni, în cursul lunii decembrie.

Corespondentul BBC transmite că un site web de securitate cibernetică, Comparitech, susține că o echipă de cercetători a depistat baza de date masivă pe un site-hacker, informează romania-actualitati.ro.

Datele personale ale 267 de milioane de utilizatori, făcute publice

Acesta afişa numele, numele de utilizator şi numerele de telefon a 267 milioane de utilizatori Facebook. Î lumina ultimelor evenimente, se pare că amenințarea la adresa fondatorului facebook, Mark Zuckerberg nu este departe de a se petrece.

Chang Chi-yuan este un hacker din Taiwan care l-a amenințat pe Zuckerberg că de pe propria sa platformă! Taiwanezul a făcut o postare pe contul personal de Facebook, în care a promis că îi va șterge contul fondatorului rețelei sociale. În plus, Chi-yuan susține că va face și un live stream, chiar pe Facebook, în care va arătă procesul în urma căruia Mark Zuckerberg, probabil cel mai vechi membru al Facebook, ăși va pierde contul.

Facebook are un program prin intermediul căruia ești recompensat, dacă descoperi vulnerabilități pe care le raportezi apoi companiei, iar Chang este unul dintre contributorii speciali ai programului de recompense pentru hackeri al Line Corp, fiind în hall of fame-ul din 2016.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×