Reprezentanta Organizației Mondiale a Sănătății în România, sfaturi ferme legate de coronavirus! „Nu vă atingeți ochii, nasul sau gura înainte de a vă spăla pe mâini!”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
01/03/2020, 21:59
Reprezentanta Organizației Mondiale a Sănătății în România, sfaturi ferme legate de coronavirus! „Nu vă atingeți ochii, nasul sau gura înainte de a vă spăla pe mâini!” GALERIE FOTO
Miljana Grbic, reprezentanta OMS în România. Sursa foto - captură Digi24

Reprezentanta Organizației Mondiale a Sănătății în România a oferit câteva sfaturi ferme legate de coronavirus! Astfel, conform Miljanei Grbic oricine se poate proteja de virus, dar e nevoie de puțină atenție în igienă.

Reprezentanta Organizației Mondiale a Sănătății în România, sfaturi ferme legate de coronavirus!

„Ceea ce știm este că virusul se răspândește de la persoană la persoană prin picături de salivă, când o persoană infectată tușește sau expiră.

Aceste picături pot ajunge pe suprafețe sau pe obiecte, iar dacă le atingi, iar apoi duci mâna la ochi, nas ori gură, atunci te poți infecta. Încă nu știm cât supraviețuiește acest virus pe suprafețe și obiecte, dar este foarte posibil să fie ca în cazul altor coronavirusuri, care pot supraviețui de la câteva ore până la câteva zile.

„Nu vă atingeți ochii, nasul sau gura înainte de a vă spăla pe mâini!”

Deci ceea ce trebuie făcut, dacă te gândești că o suprafață poate fi infectată: trebuie să cureți suprafețele sau obiectele cu dezinfectant simplu, iar apoi trebuie să te speli pe mâini cu apă și săpun sau cu geluri pe bază de alcool. Repet: nu uitați să nu vă atingeți ochii, nasul sau gura înainte de a vă spăla pe mâini”, a spus Miljana Grbic pentru Digi 24

„În primul rând, ar trebui să ne spălăm de fiecare dată când venim de afară, înainte să mâncăm, după ce am folosit toaleta.

Dacă vorbim despre oamenii obișnuiți, nu despre personalul sanitar, care trebuie să își spele mâinile pentru mai mult timp, 40-60 de secunde, atunci trebuie să îți cureți palmele, partea exterioară a mâinii, între degete și unghiile.

Ar trebui să dureze între 20 și 30 de secunde. Te poți spăla pe mâini cu apă și săpun și te poți curăța cu soluții pe bază de alcool”, a mai spus reprezentanta Organizației Mondiale a Sănătății în România

Mai mult de atât, Miljana Grbic spune că nu există nicio restricție de călătorie în acest moment pornită de la OMS. „Dacă nu ești într-o zonă în care se răspândește virusul, dacă nu ai venit dintr-o astfel de zonă și nici nu ai fost în contact cu persoane care au fost în acele zone sau nu se simt bine, riscul de a te îmbolnăvi este în acest moment mic.

Știm și este de înțeles că oamenii sunt stresați din cauza acestei situații. Este important să aibă informații corecte din surse de încredere, oficiale.

Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă nicio restricție de călătorie sau comercială.  Indiferent unde ești, trebuie să urmezi aceleași măsuri pentru a te proteja și pentru a-i proteja pe ceilalți de boală.

Indiferent că ești în Italia sau în România, trebuie să te speli pe mâini, să păstrezi distanța socială și să fii conștient de principalele măsuri de protecție”, a subliniat aceasta

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×