Tudose l-a învins pe Dragnea la Comitetul Executiv Naţional al PSD. ”Am ameninţat cu demisia!” Doi miniştri importanţi sunt out!

George Heisu   
în Hotnews
13/10/2017, 00:08
Tudose l-a învins pe Dragnea la Comitetul Executiv Naţional al PSD. ”Am ameninţat cu demisia!” Doi miniştri importanţi sunt out!

UPDATE. Mihai Tudose şi-a impus până la urmă punctul de vedere la Comitetul Executiv Naţional al PSD. Doi dintre miniştrii vizaţi, Sevil Shaiddeh şi Rovana Plumb vor pleca din guvern.

”Atat Sevil cat si Rovana au venit sa isi prezinte demisiile. L-am sunat pe Liviu, am vorbit cu alti colegi, le-am oprit. Da, am spus ca imi dau demisia daca imi cere partidul sau daca vad ca nu mai sunt in stare sa duc programul de guvernare”, a spus premierul Tudose la finalul şedinţei.

”Eu i-am spus lui Mihai ca nu poate demisiona. Este un premier bun, eficient. Am comunicat prost unul cu altul. Nu mai putem face aceasta greşeală. Eu am avut de invatat din aceasta perioada. Repet, multi colegi au plecat suparati. Pentru ca nu stiu ce sa le spuna oamenilor”, a fost declaraţia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

—————————————————————————————————————————————

Şedinţă tensionată la PSD. Conducerea acestui partid trebuie să ia o decizie în privinţa remanierilor pe care le propune prim-ministrul Mihai Tudose. Este vorba despre trei miniştri cu probleme penale pe care premierul nu îi mai vrea în Guvern: Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Viorel Ilie.

Aceştia şi-au anunţat demisia, comunicând acest lucru Comitetului Executiv Naţional. Se pare, însă, că preşedintele partidului, face tot posibilul ca Sevil Shhaideh să-şi păstreze poziţia în Guvern, solicitând vot individual în CexN, pentru fiecare ministru, tocmai pentru ca ministrul Dezvoltării Regionale să rămână în funcţie. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Guvernul, pregătit de remaniere

Pe „lista neagră” a lui Tudose se mai află doi miniştri: Răzvan Cuc şi Ilan Laufer. Liviu Dragnea, pare, însă, să fi acceptat toate condiţiile lui Mihai Tudose privind remanierea, pentru a evita o altă criză politică asemănătoare cu cea de pe vremea lui Sorin Grindeanu, în urma căreia PSD ar putea pierde guvernarea.

Dragnea este dispus, astfel, să renunţe la Rovana Plumb, doar pentru a o păstra pe Sevil Shhaideh. Niciun ministru nu ar fi spus până acum, că va demisiona din proprie iniţiativă. Declaraţia serii îi aparţine tot Liviu Dragnea, care a explicat plastic de ce nu mai vrea o criză internă: ”La Mihai am ţinut şi ţin! Eu a treia oară nu mă mai duc la Iohannis”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×