Adio telefoane la şcoală! Regulamentul şcolar s-a schimbat!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
10/01/2018, 16:43
Adio telefoane la şcoală! Regulamentul şcolar s-a schimbat!

Regulamentul şcolar s-a schimbat! Efectuarea serviciului pe şcoală de către elevi, folosirea notelor ca mijloc de coerciţie şi sancţionarea elevilor care nu poartă uniformă unităţii vor fi interzise de-acum încolo, potrivit noului Regulament-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar (ROFUIP), aprobat pe 8 ianuarie de către ministrul Educaţiei şi anunţat pe Facebook, marţi seară, de către Liviu Pop.

Elevii nu vor mai avea acces la telefoanele mobile pe durata cursurilor. În plus, aparatele trebuie depozitate în locuri special amenajate şi setate pe modul silenţios, astfel încât să nu deranjeze ora.

Regulamentul şcolar s-a schimbat! Cele mai importante modificări!

De asemenea, fumatul este strict interzis în şcoli, frauda la evaluări se sancţionează cu nota 1 sau „insuficient”, este interzisă orice strângere de fonduri, iar părinţii sau tutorii care nu asigură şcolarizarea elevilor riscă amenzi de până la 1000 de lei.

Elevii nu vor mai fi obligaţi să facă de serviciu pe şcoală sau să poarte uniforma unităţii de învăţământ, însă au obligaţia ca la începutul orei să îşi depoziteze telefoanele mobile în locul special amenajate în clasă, prevede noul regulament de organizare a şcolilor, care a fost modificat de către ministrul Educaţiei, Liviu Pop, iar modificările au fost anunţate pe Facebook. Organizaţiile de elevi se declară nemulţumite că nu a existat o consultare publică legată de aceste modificări.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×