Regizorul Emir KUSTURICA – INTERZIS în Ucraina

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
17/07/2015, 20:44
Regizorul Emir KUSTURICA – INTERZIS în Ucraina
Emir Kusturica, filmmaker, actor and musician, poses for a portrait during the Küstendorf Film Festival, an annual event held during early January in the town of Drvengrad (also known as Küstendorf) in the Mokra Gora region of Serbia.

Regizorului Emir Kusturica, premiat de două ori cu Palme d’Or la Festivalul de la Cannes, i-a fost interzis accesul în Ucraina. Decizia Kievului a fost luată după ce, în repetate rânduri, Kusturica s-a exprimat în favoarea anexării Crimeei de către Rusia. Regizorul trebuia să participe la mai multe evenimente, inclusiv un concert care avea scopul de a marca 1.000 de ani de la înmormântarea la Kiev a prinţului Vladimir cel Mare (958 – 1015), la sfârşitul acestei luni, informează thehollywoodreporter.com citat de Mediafax.

Însă ministrul ucrainean al Culturii a discutat cu ministrul de Interne şi serviciile de securitate a statului, cerându-le să-i interzică regizorului accesul în Ucraina. Motivaţia e legată de numeroasele sale comentarii favorabile politicii Rusiei, inclusiv anexarea Crimeei, în martie 2014. Multe personalităţi culturale ale Ucrainei şi-au exprimat sprijinul faţă de demersul ministrului Culturii.

ULTIMA ORĂ! ŞTIRE ŞOC DESPRE COTABIŢĂ! ANUNŢ CUTREMURĂTOR AL MEDICILOR! DOAMNE, DUMNEZEULE MARE!!!

„Lui Emir Kusturica îi va fi interzis accesul în Ucraina”, a declarat o sursă din sistemul judiciar din această ţară, pentru agenţia de presă Ukrainian National News.

Ulterior, s-a anunţat că un concert la care urma să cânte Kusturica, alături de mai mulţi artişti ruşi şi ucraineni, pe 28 iulie, a fost anulat.

BIANCA DRĂGUŞANU, DISTRUSĂ DE DURERE! IMAGINI TULBURĂTOARE! S-A PUS PE JOS ŞI A ÎNCEPUT SĂ PLÎNGĂ CÎND A AFLAT CĂ…

Kusturica s-a pronunţat de repetate ori ca un susţinător al poziţiei Kremlinului în urma evenimentelor din martie 2014 de la Kiev, când revoluţia Maidan din Ucraina a dus la demiterea fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici şi la anexarea Crimeei de către Rusia.

„Rusia trebuie să protejeze etnicii ruşi care trăiesc în Ucraina şi să salveze ţara de la catastrofă”, a declarat Kusturica, comparând evenimentele care aveau loc în Ucraina cu ceea s-a întâmplat în fosta Iugoslavie la începutul anilor 1990.

LOVITURĂ TERIBILĂ PENTRU RĂZVAN SIMION! PREZENTATORUL DE LA NEAŢA, DISTRUS DE SOŢIE!

Emir Kusturica vizitează des Rusia şi a susţinut anul trecut un turneu muzical în această ţară, alături de The No Smoking Orchestra.

Sursă: www.romanialibera.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×