Anunţ de ultimă oră de la Casa Regală! Ultimele date despre sănătatea Regelui Mihai!

Filon Stan    Claudia Mîţoi   
în Stiri de ultima ora
08/11/2017, 10:51
Anunţ de ultimă oră de la Casa Regală! Ultimele date despre sănătatea Regelui Mihai!

Casa Regală se pregăteşte de ce este mai rău. Starea de sănătate a Regelui Mihai nu este una bună, iar un preot i-a dat Majestăţii Sale Sfânta împărtăşanie, potrivit unui comunicat transmis de Casa Regală.

Regele Mihai I se află „în stare de suferinţă”, la reşedinţa din Elveţia, alături de principesa Margareta şi soţul acesteia, cu ocazia marii sărbători a Sfinţilor Mihail şi Gavriil, a anunţat Casa Regală. 

Regele Mihai a primit Sfânta Împărtăşanie de la mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale

„Astăzi, 8 noiembrie 2017, marea sărbătoare a Sfinţilor Mihail şi Gavriil îl găseşte pe Majestatea Sa Regele Mihai în stare de suferinţă, la reşedinţa din Elveţia, înconjurat de Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu. De asemenea, la reşedinţă se află angajaţii Casei Majestăţii Sale detaşaţi în Elveţia şi maicile de la mănăstirile din România care îl asistă pe Rege neîncetat”, informează comunicatul citat de Agerpres.

 Casa Regală a mai precizat că, marţi seară, un trimis al ÎPS Iosif – mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale a venit la reşedinţa din Elveţia pentru a da regelui Sfânta Împărtăşanie, în prezenţa Principesei Moştenitoare. 

În tradiţia regală românească, 8 noiembrie este ziua în care regele Mihai îşi serba public atât ziua de naştere, cât şi ziua onomastică. „La Palatul Elisabeta, după anul 2001, regele Mihai a găzduit de 8 noiembrie evenimentul ‘Porţi deschise’, la care toţi românii care doreau să-i ureze ‘la mulţi ani’ erau bine-veniţi. Ultimele două ocazii în care regele a apărut la balconul Palatului Elisabeta de ziua onomastică au fost în zilele de 8 noiembrie 2013 şi 19 noiembrie 2014”, mai arată sursa citată. 

Principesa Moştenitoare Margareta a mulţumit tuturor celor care au trimis în ultimele două zile mesaje de iubire, de admiraţie şi de încurajare pentru Majestatea Sa, Familia Regală urând tuturor celor care poartă numele Sfinţilor Mihail şi Gavriil pace sufletească, bucurii şi împliniri.  Luni, Casa Regală a informat că principesa Margareta s-a întors în Elveţia deoarece starea generală a regelui Mihai s-a agravat şi prezintă o slăbiciune accentuată.

„Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat şi prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenţei. În această săptămână, Familia Regală va avea o rundă de întâlniri cu medicii Majestăţii Sale, pentru a discuta tratamentul curent al Regelui şi pentru a primi sfatul lor în circumstanţele actuale”, preciza Casa Regală. 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×