GALERIE FOTO. O româncă din Vaslui va fi prima doamnă a noului stat Catalonia

în Galerie foto
02/10/2017, 12:21
GALERIE FOTO. O româncă din Vaslui va fi prima doamnă a noului stat Catalonia GALERIE FOTO

Deşi guvernul de la Madrid s-a opus din răsputeri să oprească desfăşurarea referendumului pentru independenţa Cataloniei, duminică 1 octombrie, în pofida violentelor la care au fost supuşi de către oamenii legii, locuitorii acestei regiuni din nord-estul Spaniei şi-au exercitat dreptul electoral. Iar rezultatul, comunicat luni 2 octombrie este zdrobitor în favoarea separatiştilor: 90 la sută vor desprinderea de Spania. Şi conform legilor provinciei se aşteaptă acum ca în 48 de ore guvernul catalan să anunţe oficial independenţa Cataloniei şi separarea de Spania.VEZI IMAGINILE SUS IN GALERIA FOTO.

Dacă aceste lucruri vor deveni realitate, atunci noul stat va avea o româncă la conducere. Soţia preşedintelui Cataloniei, Carles Puigdemont este din Vaslui şi se află alături de acesta din anul 2000, când s-au căsătorit atât pe rit catolic, dar şi pe cel cel ortodox. Marcela Topor este o femeie foarte puternică, absolventă a Facultăţii de Limbi Străine din Iaşi. Ea şi-a învăţat soţul să vorbească inclusiv româneşte.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Referendum Catalonia. Sunt împreună din anul 2000

Cei doi s-au întâlnit în 1998, cu prilejul unui turneu făcut de o trupă de teatru din Iaşi în Catalonia. Au două fete, Magali, opt ani şi Maria, şapte ani. Carles Puigdemont este iniţiatorul referendumului pentru independenţa regiunii şi a devenit preşedinte al Cataloniei în 2016. Soţia sa îl sprijină în toate acţiunile, însă preferă să nu apară în public, dedicându-se activităţii jurnalisticede la publicaţia gratuită în limba engleză Catalonia Today, fondată de ea şi soţul ei.

Apariţiile în public ale celei care are mari şanse să devină prima doamnă a noului stat au fost extrem de rare. În perioada pregătitoare referendumului ea nu a fost văzută niciodată alături de Puidegmont. Doar la un festival de teatru, care este marea pasiune a Marcelei şi la comemorarea atentatului de la Barcelona, din 17 august 2017, ea a apărut alături de soţul său.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×