Record de înscrieri la facultățille din București. Care sunt cele mai căutate de studenți!

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
25/07/2019, 21:52
Record de înscrieri la facultățille din București. Care sunt cele mai căutate de studenți!
Află care sunt cele mai căutate specializări oferite de Universitatea București. Sursa foto: libertatea.ro

Examenul de Bacalaureat a luat sfârșit, astfel că absolvenții claselor a XII-a așteaptă cu emoție trecerea la o nouă etapă în educația lor, cea a învățământului superior. Astfel, zeci de mii de tineri din întreaga țară au luat cu asalt facultățile din București, dornici să prindă un loc la specializarea pe care și-au propus să o urmeze.

Care sunt specializările cele mai căutate

Mai mult decât atât, oficialii Universității București s-au văzut nevoiți să suplimenteze numărul de locuri, pentru a face față cerinței uriașe, situație cu care nu s-au mai confruntat de foarte multă vreme. Printre viitorii studenți se află și un număr impresionant de olimpici sau admiși cu medii foarte mari.

În ceea ce privește specializările, tinerii care vor să urmeze cursurile celei mai prestigioase universități din țara noastră preferă de matematică, informatica și contabilitate, unde  8 candidaţi se luptă pentru un singur loc, topul fiind completat de administraţie şi afaceri, dar şi litere.  De altfel, reprezentanții universităților s-au arătat extrem de încântați de faptul că numeroși absolvenți de liceu cu rezultate excepționale au decis să își continue studiile acasă, în România.

Universitate București continuă să domine topul preferințelor viitorilor studenți. Sursa foto: adevarul.ro
Universitate București continuă să domine topul preferințelor viitorilor studenți. Sursa foto: adevarul.ro

IT-ul rmâne un domeniu extrem de căutat

Surprinzător sau nu, domeniul IT continuă să se regăsească printre opțiunile viitorilor studenți, mai ales datorită salariilor mult mai motivante în comparație cu alte specializări, dar și posibilității de a lucra de acasă. În plus, dintr-un total de 22 de mii de înscriși la facultățile Universității, peste 106 sunt olimpici, cifră impresionantă, dacă ne raportăm la situația din ultimii ani.

Probabil că tinerii aleg astăzi mai mult decât oricând şi ca urmare a unor trenduri sociale, culturale, dar cred că astăzi au mai multă autonomie în propriile alegeri. E o generaţie nouă, cu o altă percepţie, dinamică”,a declarat Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt al Universității București. De remarcat este, însă, faptul că doar 20% dintre companii le mai cer angajaţilor diplome de certificare. În schimb, potrivit specialiștilor în resurse umane, companiile pun preț pe renumele facultății absolvite.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×