Reacția RADET, după ce mii de bucureșteni au rămas fără căldură în prag de sărbători

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
23/12/2018, 16:11
Reacția RADET, după ce mii de bucureșteni au rămas fără căldură în prag de sărbători
După ce mii de bucureșteni au rămas fără căldură în prag de sărbători, RADET a reacționat

După ce mii de bucureșteni au rămas fără căldură în prag de sărbători, RADET a reacționat. Conform adevărul.ro, un cetățean chiar a semnalat că de cinci zile nu are căldură și apă caldă în locuința sa aflată în Sectorul 3.

Un altul a susținut că în această săptămână au mai fost oprite trei zile condițiile minime de civilizație, nu numai sâmbătă, cum au mărturisit unii. ”Săptămâna asta au mai oprite trei zile căldura şi apa caldă, nu numai sâmbătă. În continuare este un frig înfiorător în case. Este o bătaie de joc ce se întâmplă, chiar nu mai se poate rezista”, a scris un cetățean nemulțumit. Locurile vizate sunt sectoarele 2 și 3.

RADET a reacționat, după ce mii de bucureșteni au rămas fără căldură în prag de sărbători: ”Ne concentrăm pe aceste reparații”

Drept urmare, RADET a reacționat prompt și a afirmat că duminică se vor finaliza reparațiile la conductele care au cedat, acesta fiind motivul pentru care bucureștenii au fost lăsați fără căldură zilele acestea. ”În cursul zilei de sâmbătă a avut loc o avarie la magistrala 2, care alimentează 30% din Bucureşti. Iniţial 15 puncte termice au fost afectate, acum avaria la 10 puncte a fost rezolvată, se lucrează pentru celelalte 5. În cursul zilei de astăzi starea de normalitate va reveni”, a spus directorul RADET Alexandru Burghiu, pentru Digi24.

Reacția RADET, după ce mii de bucureșteni au rămas fără căldură în prag de sărbători
”Săptămâna asta au mai oprite trei zile căldura şi apa caldă, nu numai sâmbătă”, a spus un cetățean

De asemenea, acesta a precizat că deși reparațiile durează doar câteva ore, termenul de reluare a circulației apei este mai mare, dat fiind faptul că este nevoie de golirea și reumplerea conductei. Însă, cu toate că RADE susține că e vorba despre o operațiune care durează maximum 24 de ore, locuitorii din cele două sectoare au probleme de câteva săptămâni.

RADET: ”Singura veste bună este că de anul acesta au crescut investițiile la rețeaua principală”

Totodată, directorul RADET aruncă vina pe greaua moștenire, cu promisiunea că, de la anul, vor fi demarate reparații și investiții istorice. ”Singură veste bună e că de anul acesta au crescut investiţiile la reţeaua principala, dar vorbim de 1.000 de km şi toate eforturile şi investiţiile nu sunt suficiente pentru ce nu s-a făcut atâţia ani.

Reacția RADET, după ce mii de bucureșteni au rămas fără căldură în prag de sărbători
RADET a reacționat prompt și a afirmat că duminică se vor finaliza reparațiile la conductele care au cedat

În primăvară o să demarăm cea mai amplă operaţiune de reparaţii şi investiţi din istorie. Va fi un proces îndelungat, nu se poate repara totul într-un an, 2 ani. Acum suntem în poziţia de a plăti pentru trecut, dar nu putem decât să ne concentrăm pe aceste reparaţii şi investiţii”, a adăugat Alexandru Burghiu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×