Anul 2018 a adus modificări semnificative poliţelor de asigurare RCA!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
08/01/2018, 18:14
Anul 2018 a adus modificări semnificative poliţelor de asigurare RCA!

Anul 2018 a venit cu noi reguli pentru RCA! Principala modificare constă în introducerea decontării directe, serviciu care îi permite unui păgubit să-şi repare maşina pe propria asigurare, urmând ca firma sa de asigurări să recupereze prejudiciul de la asigurătorul şoferului vinovat.

Acest mecanism nou, care este opţional, poate funcţiona numai dacă se îndeplinesc simultan trei condiţii, a explicat Sorin Greceanu, director în cadrul Biroului Asigurătorilor Auto din România, potrivit rador.ro.

RCA 2018! Decontarea directa este disponibilă

„Dacă nu sunt vinovat de dauna respectivă, sunt doar două maşini implicate, ambele din România, ambele asigurate şi sunt doar daune materiale, pot să mă adresez propriului meu asigurător RCA pentru lichidarea acestei daune, pentru obţinerea despăgubirii, după care asigurătorul meu – se presupune că eu l-am ales, da?, am încredere în el – se ocupă de o recuperare a banilor de la asigurătorul RCA al vinovatului”, spune Greceanu.

O altă noutate este posibilitatea transferării cazierului bonus-malus la noua maşină. Această măsură îi permite unui şofer care nu a produs accidente să beneficieze de o reducere substanţială la încheierea unei poliţe RCA pentru o altă maşină.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×