Razie pentru taximetriști. Descoperirea făcută de poliție în mașinile a doi șoferi

Raluca Ogaru    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
30/09/2018, 00:00
Razie pentru taximetriști. Descoperirea făcută de poliție în mașinile a doi șoferi GALERIE FOTO
Taxiurile au fost luate cu asalt de polițiști după ce s-au descoperit două dispozitive ce măreau prețul curselor

Razia pentru conducătorii de taxiuri a pornit din cauza unor doi șoferi care aveau în mașină un lucru ce i-ar supăra teribil pe cei care aleg să meargă cu un astfel de vehicol. Polițistii de rutieră au descoperit în interiorul mașinilor celor doi taximetriști taxați de lege un dispozitiv care îi ajuta pe aceștia să mărească prețul unei curse.

Din păcate, au mai existat evenimente neplăcute cu taxiurile care au vizat sumele deplasate cerute de șoferi. Au fost până și discuții care au ajuns la concluzii de renunțare la un astfel de regim.

Razie pentru taximetriști

Polițiștii au reușit să depisteze doi deținători de dispozitive speciale pentru mărirea prețului cursei. Unul dintre șoferii în cauzaă s-a ales cu o amendă de 2.500 de lei și cu confiscarea dispozitivului. Bărbatul are 46 de ani, și mașina înregistrată pe Ilfov. Eliminarea pirateriei a fost scopul pe întreaga săptămână. Șoferii de taxiuri au fost verificați la sânge legalitatea documentelor și a stării tehnice a mașinilor.

Polițiștii au verificat peste 110 mașini din regimul taxi
Polițiștii au verificat peste 110 mașini din regimul taxi

”Şoferul având montat la volan sub husă, acţiona asupra componentelor aparatului de taxat majorând astfel preţul transportului. Dispozitivul acţionează prin apăsare. Fie că-l găsim la volan, fie că-l găsim sub preş, prin acţionarea cu piciorul, dând impuls aparatului de taxat”, a declarat un polițist.

Taxiurile, verificate la sânge de nereguli
Taxiurile, verificate la sânge de nereguli

Descoperirea a fost făcută în seara dintre 28/29 septembrie de către polițiștii Brigăzii Rutiere. Totul s-a întâmplat în cadrul verificării legale în efectuarea transportului public de persoane în regim taxi. Cu ajutorul acesteia s-au urmărit: activitățile ilicite în domeniu taximetriei, deținerea documentelor legale pentru transportul persoanelor, starea tehnică a vehicolului și respectarea normelor legale reglementate activității de taximetrie. Peste 110 autoturisme în regim taxi au fost luate cu asalt. 8 certificate de înmatriculare au fost reținute, iar alte 51 de sancțiuni cocntravenționale au fost aplicate. Valoarea totală a ajuns la 13.650 de lei, dobândite în urma abaterilor de la normele legale ce reglementează circulația pe drumurile publice și activitatea din regimul de taxi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×