Războiul din Yemen. 19 copii au murit în urma atacului de sâmbătă

în Stiri de ultima ora
20/02/2020, 12:44
Războiul din Yemen. 19 copii au murit în urma atacului de sâmbătă
19 copii au fost ucişi în ultimul atac din Yemen

În atacul care a avut loc sâmbătă în nordul Yemenului 31 de oameni şi-au pierdut viaţa. Dintre aceştia, 19 au fost copii, inormează un comunicat United Nations Children’s Emergency Fund (UNICEF).

19 copii au fost ucişi, sâmbătă, în războiul din nordul Yemenului

United Nations Children’s Emergency Fund a anunţat că în urma atacului din nordul Yemenului 19 copii au fost ucişi, din totalul celor 31 de morţi. Victimele au fost ucise în urma unor raiduri aeriene, a doua zi după ce un avion de luptă saudit, al coaliţiei militare contractată împotriva rebelilor Houthi, s-a prăbuşit.

Unicef regretă să confirme că atacul de la Al-Jawf, în nordul Yemenului, pe 15 februarie, a costat viaţa a 19 copii (opt băieţi şi 11 fete) şi a rănit alţi 18 (nouă băieţi şi nouă fete)„, informează comunicatul ONU.

UNICEF: „Copiii continuă să poarte cea mai gravă povară a conflictului”

A fost un atac contra unei zone locuite de civili, unde erau numeroşi copii„, a declarat Juliette Touma, responsabil regional de comunicare al Unicef.

Escalada îngrijorătoare a violenţei din ultimele săptămâni ne aminteşte brutal că în Yemen copiii continuă să poarte cea mai gravă povară a conflictului„, a mai arătat Unicef în comunicat.

Astfel, Fondul Naţiunilor Unite (FNU) pentru copii a readus aminte apelul către părţile implicate în conflictul armat din Yemen. FNU a subliniat că „suferinţa cotidiană a copiilor din Yemen nu trebuie să fie uitată sau trecută sub tăcere”.

Biroul Ocha, care coordonează afacerile FNU, a precizat că în urma atacului de sâmbătă au murit 31 de oameni şi 12 au fost grav răniţi.

După prăbuşirea avionului, televiziunea rebelilor, Al-Massirah, a anunţat mai multe atacuri ale coaliţiei militare contra Al-Hayajah, regiune situată sub controlul rebelilor, din provincia Jawf. Aici, locuitorii s-au adunat în jurul resturilor avionului prăbuşit.

Pe de altă parte, coaliţia coordonată de Riad a admis „posibilitatea de daune colaterale” în timpul unor operaţiuni de căutare şi salvare la locul prăbuşirii avionului.

Din păcate, războiul din Yemen a făcut zeci de mii de morţi, cei mai mulţi fiind civili. De asemenea, 24,1 milioane de oameni, adică o treime din populaţia Yemenului, are nevoie de asistenţă, informează ONU.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×