10 mii de rastele pentru biciclete vor fi instalate în Capitală. Când încep lucrările!

Filon Stan   
în Hotnews
16/09/2017, 00:04
10 mii de rastele pentru biciclete vor fi instalate în Capitală. Când încep lucrările!

Rastele pentru biciclete! Cel puţin 10.000 de astel de mini-parcări pentru pentru biciclete vor fi montate în capitală până pe 30 septembrie 2018, conform unei hotărâri adoptate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Acestea vor fi montate în vecinătatea instituţiilor publice. Montarea celor 10 mii de rastele va avea loc în patru etape.

Prima etapă se va încheia până pe data de 21 decembrie, când vor fi amplasate 2500 de rastele, a doua etapă va mai aduce 2500 de rastele şi va fi finalizată până pe 31 martie 2018. A treia etapă se va sfârşi pe data de 31 iunie 2018 şi va aduce bucureştenilor alte 2500 de rastele, iar ultima etapă se va finaliza pe data de 30 septembrie 2018, când locuitorii Capitalei vor avea toate cele 10 mii de rastele promise de municipalitate. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA D pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Rastelele pentru biciclete, montate cu sprijinul Poliţiei

Rastelele vor fi destinate vehiculelor pe două roţi, nepoluante, şi vor fi amplasate la toate gurile de metrou existente, în zonele adiacente parcărilor publice, acolo unde spaţiul o permite, fără obstrucţionarea căilor de acces la parcări sau a traficului pietonal; în toate parcurile şi grădinile publice administrate de instituţiile din subordinea CGMB sau a consiliilor locale de sector, la toate instituţiile de interes public aflate pe raza teritorială a Municipiului Bucureşti (teatre, biblioteci, muzee, alte clădiri reprezentative), precum şi în zonele de promenadă, pietonale şi de agrement, în condiţiile alocării bugetare a fiecărei entităţi implicate.

Amplasarea rastelelor se va face de către administratorii străzilor sau terenurilor respective, numai după obţinerea avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie a Municipiului Bucureşti. Conform hotărârii, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti şi poliţiile locale de sector vor acorda tot sprijinul necesar direcţiilor implicate pentru a aviza şi amplasa aceste rastele. De asemenea, vor urmări amplasarea lor şi vor publica pe site-ul propriu rapoartele acţiunii de monitorizare.

Primarul general şi primarii de sector, prin aparatele de specialitate, Administraţia Străzilor, Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement şi SC Metrorex SA, vor duce la îndeplinire prevederile acestei hotărâri.

Pe 8 iunie, CGMB a aprobat un proiect conform căruia pe străzile din vecinătatea instituţiilor publice de pe teritoriul Capitalei vor fi amplasate rastele pentru parcarea bicicletelor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×