Rareș Bogdan, șocat de ”jelania națională” în cazul Sorinei Pintea. ”Este ruşinos că o ţară întreagă a ajuns să plângă”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
06/03/2020, 11:28
Rareș Bogdan, șocat de ”jelania națională” în cazul Sorinei Pintea. ”Este ruşinos că o ţară întreagă a ajuns să plângă”
Rareș Bogdan, șocat de ”jelania națională” în cazul Sorinei Pintea. Sursa foto: realitatea.net

Rareş Bogdan a rămas șocat de numărul de români care îi iau apărarea Sorinei Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, care este acuzată că a luat șpagă din banii cu care ar fi trebuit să cumpere medicamente pentru stoparea unei eventuale epidemii de coronavirus.

Rareș Bogdan, șocat de ”jelania națională” în cazul Sorinei Pintea

Prim-vicepreşedintele PNL afirmă că drepturile trebuie respectate, însă nu este normal să existe o „jelanie naţională” pentru o persoană acuzată că a luat şpagă.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Eu ştiu un singur lucru: că niciun funcţionar public, niciun om politic, nicium om ales într-o funcţie publică sau desemnat într-o funcţie publică nu trebuie să ia şpagă.

Avocatul Poporului a intervenit

Dacă într-adevăr doamna Pintea a luat 120.000 de lei şpagă şi a mai luat şi alte sume prin domnul Liviu Pop sau separat, nu ştiu, este ruşinos că o ţară întreagă a ajuns să plângă.

Sigur că sunt de acord, ca orice liberal, că drepturile civile trebuie respectate, că drepturile oricărui inculpat trebuie respectate, dar în acelaşi timp, repet, faptul că o ţară întreagă a ajuns să facă jelanie naţională, uitând că totuşi doamna Pintea este acuzată că a luat şpagă din banii pe care trebuiau să-i primească oamenii pentru medicamente într-o acţiunea de a stopa pandemia de coronavirus arată cât de bolnavă este România”, a declarat Rareş Bogdan la Antena 3.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a anunţat, miercuri, că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat în cazul Sorinei Pintea, fost ministru al Sănătăţii, care a fost împinsă de un ofiţer de poliţie în momentul în care a coborât din maşina poliţiei şi a intrat în policlinică.

 „Ne-am adresat directorului Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti cu unele întrebări, ca să înţelegem următorele lucruri. Vrem să ştim în ce măsură este pregătit să răspundă cerinţelor speciale pe care o persoană le are. Privarea de libertate nu trebuie să însemne o condamnare de moarte”, a spus Renate Weber, la Antena3.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea. Decizia nu este definitivă. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×