Rareș Bogdan a anunțat când ar putea fi perioada critică a epidemiei de coronavirus din România: „Poate fi între 25 martie și 10 aprilie!”

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 18:42
Rareș Bogdan a anunțat când ar putea fi perioada critică a epidemiei de coronavirus din România: „Poate fi între 25 martie și 10 aprilie!”
Rareș Bogdan a anunțat când ar putea fi perioada critică a epidemiei de coronavirus din România: "Poate fi între 25 martie și 10 aprilie!"

România a înregistrat până acum 158 de cazuri de coronavirus. Președintele țării, Klaus Iohannis, a decretat, luni, de la ora 15:00, starea de urgență și le-a recomandat românilor să respecte măsurile de autoizolare. 

Rareș Bogdan a anunțat când ar putea fi perioada critică a epidemiei de coronavirus din România

Europarlamentarul Rareș Bogdan, membru al partidului aflat la guvernare, a declarat la Antena 3 că perioada de vârf a epidemiei de coronavirus în România poate fi între 25 martie și 10 aprilie:

„Perioada critică poate fi între 25 martie și 10 aprilie. Acolo vedem dacă lucrurile o pot lua într-o direcție periculoasă sau putem estompa”. La începutul intervenției sale, Bogdan a spus că tocmai a discutat acest aspect cu Ministrul Sănătății, Victor Costache.

„Îmi e teamă că unii n-au înțeles că pot să-și îmbolnavească familia, prietenii”

„Vă spun sincer de ce îmi este teamă și aici trebuie inclusiv dosare, îmi e teamă că unii n-au înțeles că pot să-și îmbolnavească familia, prietenii, cei care nu înțeleg că reprezintă un pericol public să circule, cei care nu respectă trebuie să primească imediat o reacție pe masură”, a mai spus Rares Bogdan.

Conform unui grafic privind îmbolnăvirile în țări care au depășit 100 de cazuri, România se află acum într-o perioadă critică pentru că în multe țări virusul s-a răspândit în mod accelerat după ce numărul cazurilor a ajuns la 100.

Italia, cea mai afectată țară europeană!

Astfel, conform estimărilor specialiștilor, peste 10 zile, în România ar putea să fie aproximativ 2000 de cazuri într-un scenariu destul de optimist. Această perioadă coincide cu cea a lui Rareș Bogdan care anunța intervalul 25 martie – 10 aprilie drept perioadă critică.

La nivel european, cea mai gravă situația se înregistrează în Italia unde sunt 24.747 de cazuri și 1811 morți. Al doilea focar se află în acest moment în Spania, iar Germania și Franța sunt și ele foarte afectate de coronavirus.

În România până la data de 15 aprilie va fi stare de urgență. Școlile și universitățile vor fi închise până la data la care se va încheia starea de urgență. Președintele le-a recomandat oamenilor să stea în case și să iasă doar în caz de forță majoră.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×