Cazul Caracal: Fizicienii de la Institutul din Măgurele confirmă că Gheorghe Dincă și-a ars victimele în butoi

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
16/12/2019, 15:40
Cazul Caracal: Fizicienii de la Institutul din Măgurele confirmă că Gheorghe Dincă și-a ars victimele în butoi
Un raport al fizicienilor de la Institutul de la Măgurele arată că Gheorghe Dincă și-a ars victimele în butoi *foto: observator.tv

Noi date apar din ancheta privind crimele de la Caracal. Astfel, cei care au arătat că Gheorghe Dincă le-ar fi ars pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu în butoiul din curtea sa sunt specialiștii de la Institutul de Fizică Nucleară de la Măgurele, potrivit celor de la România TV.

Raportul specialiștilor de la Institutul de Fizică Nucleară din Măgurele confirmă că victimele au fost arse în butoi de Gheorghe Dincă

Astfel, specialiștii de Institutul Nuclear au arătat că: „Butoiul metalic era fabricat din aliaj de fier, urme de mangan, prezenta un mare grad de uzură, era acoperit de rugină, iar pe suprafaţa acestuia s-au identificat urme de acizi graşi, textile, fire de păr canin şi materie care conţine zinc, fier, calciu, titan şi urme de ser de acizi grasi, urme de grăsime care puteau avea provenienţă animală sau umană.

Din analizarea compoziţiei chimice a fragmentelor osoase, s-a stabilit că oasele găsite în butoi au ars la o temperatură cuprinsă între 600 si 1000 de grade Celsius, oasele de la lizieră până la 800 grade Celsius. Pe oasele din butoi si liziera au fost identificate elemente de polietilena, vaselina şi lemn ars ceea ce a dus la concluzia că arderea lor s-a produs în acelasi butoi.

Cenusa găsită în butoi şi cea găsită în liziera prezinta compozitii asemanatoare. Pe fragmentele osoase ridicate din butoi si liziera s-au identificat elemente chimice identice ceea ce face ca specialiştii să concluzioneze că arderea s-a produs în acelaşi loc, adică în butoiul expertizat din curtea lui Dincă”, arată România Tv.

Raportul confirmă ceea ce a mărturisit Gheorghe Dincă

Raportul fizicienilor confirmă ceea ce Gheorghe Dincă a mărturisit în fața anchetatorilor: „Am luat o cârpă înmuiată în motorină și am băgat-o pe fereastra butoiului după care i-am dat foc cârpei, luând și corpul foc, aruncând în butoi deșeuri de plastic.

Am mers în casă și am adunat tot ce am crezut că trebuie ars și am pus pe foc – aruncând când scădea focul tot felul de deșeuri de plastic. După ce au ars de tot, am mișcat cu un lemn să văd ce este în butoi și am văzut bucăți de oase și cenușă. Am intrat casă și am stat pe pat, lungit, adormind.”

A doua zi, Dincă spune că a folosit un făraș pentru a strânge cenușa și osemintele calcinate pe care le-a aruncat la marginea unei păduri. Tot atunci a cumpărat o cartela prepay pentru a-i liniști pe părinții Luizei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×