Ramona Ioana Bruynseels, candidatul partidului lui Dan Voiculescu, în conflict cu acesta. Îl acuză de șantaj și de faptul că i-a furat banii

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
17/10/2019, 17:51
Ramona Ioana Bruynseels, candidatul partidului lui Dan Voiculescu, în conflict cu acesta. Îl acuză de șantaj și de faptul că i-a furat banii
Ramona Ioana Bruynseels, scandal cu apropiații lui Dan Voiculescu *foto: facebook

Ramona Ioana Bruynseels este cu siguranță unul dintre cele mai exotice nume din cursa pentru Palatul Cotroceni. Soția bancherului Dominic Bruynseels, fost director general BCR în perioada 2009-2012, Ramona a decis să intre în alegerile prezidențiale din partea Partidului Puterii Umaniste, controlat de către mogului Dan Voiculescu. Între Bruynseels și oamenii din partid apropiați de Voiculescu a pornit însă un scandal, după ce banii din visteria campaniei au dispărut și oamenii nu au fost plătiți. Cel puțin așa reiese din mai multe înregistrări publicate de newsweek.ro, în care Bruynseels vorbește cu Paul Mihai Ionescu, cel care era șef de campanie al PPU, dar și cu un apropiat al său, Ștefan Prisecaru.

Ramona Ioana Bruynseels, scandal cu apropiații lui Dan Voiculescu, pe care îi acuză că i-au luat banii

În mai multe conversații publicate de sursa citată, Bruynseels se arată extrem de dezamăgită de faptul că oamenii ei din campanie nu au fost plătiți. De asemenea, Ramona îl acuză pe Paul Mihai Ionescu de faptul că vorbește peste capul ei, cu Dan Voiculescu, zis și „Profesoru”:  „Și ce stabiliți cu mine mergeți după aia la PROFESOR și schimbați și nu aveți nici măcar bunul simț să reveniți la mine și să-mi spuneți: Eu am adus bani cash ca să plătiți pliantele, da? S-a plătit spotul și, în final, mi s-a pus tot mie factura de pliante! Mă, da’ este nerușinare! Paul, tot ce vorbim… stabilim una și după aceea toți faceți ce vă zice… dom’ PROFESOR! Care nu vine să vorbească cu mine!”

Ramona explică apoi că oamenii au început să o injure pentru că nu au fost plătiți, iar Ionescu îi spune că îi va tranmite mesajul mai departe „profesorului„:

„PMI: Te consulți cu 200.000 de oameni! Și toată dezorganizarea asta, după o lună jumate aici, am realizat că vine de la tine.
RIB: A, perfect! Nu că tu nu ești capabil să gestionezi lucrurile, nu că PROFESORUL vine și face ceea ce face!
PMI: Cine este acest Ștefan care a venit în campanie și începe să ia oamenii și să-i pună la treabă, să-i înjure, să vorbească cu ei în tot felu’? Cine este acest Ștefan?
RIB: Este un tip care m-a ajutat să ajung la niște fabrici la care incompetenții tăi, care vin să mă spioneze, nu știu să facă un program de la A la Z.
PMI: Ramona, din acest moment, o să-l informez și pe dom’ PROFESOR, nu mă mai implic cu absolut nimic în campanie.”

Ramona Ioana Bruynseels, scandal cu apropiații lui Dan Voiculescu
Ramona Ioana Bruynseels, scandal cu apropiații lui Dan Voiculescu *foto: facebook

Ramona Ioana Bruynseels se plânge unui apropiat: „Contul campaniei este pe zero barat”

Într-o altă înregistrare, Bruynseels se plânge că Dan Voiculescu o va șantaja prin televiziunile sale: „Eu în aceste momente sunt într-o extrem de mare răfuială cu profesoru’ și cu restu’, contul campaniei este pe zero barat, el încearcă și pune în practică șantaje și alte chestii ca să poată să mă facă pe mine să pun mai departe nu știu câte sute de mii vrea el… nu se va întâmpla acest lucru. Se prea poate ca astăzi să se ia anumite decizii.”

În schimb, apropiatul său, Ștefan Prisecaru, îi spune că Dan Voiculescu urmează să ceară și mai mulți bani soțului candidatei: „Ăsta e varanu’, Dan Voiculescu, prietenul tău, profesoru’, pușcăriașu’… cum îi spuneți voi, profesoru’… nu-i nici un profesor… La Jilava-i profesor! Așa că, nu te mai… nu te mai! Welcome to politics! Și cât vrea să-l mai șantajeze pe bărbată-tu, cât mai vrea să-i ceară lui Dominic, ce bani mai are să-și ia?”

Ramona Ioana Bruynseels a fost secretar de stat, înainte să se lanseze în alegerile prezidențiale. Împreună cu soțul ei cei doi au o declarație de avere impresionantă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×