Avertisment de ultimă oră de la Raed Arafat! Care este cel mai mare risc în acest moment

Ionuţ Cataramă   
în Stiri de ultima ora
15/03/2018, 11:22
Avertisment de ultimă oră de la Raed Arafat! Care este cel mai mare risc în acest moment

El a spus că oamenii nu înţeleg că se pot transforma în victime, iar autorităţile locale sunt „ezitante” în a lua decizia evacuării forţate.

Aproape o sută de pompieri, jandarmi şi poliţişti au fost mobilizaţi în localitatea Căpeni încă de miercuri seară, pentru evacuarea a trei sute de săteni, în condiţiile în care există riscul de rupere a digului de protecţie care preia unda de viitură produsă pe Olt.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„În zona Baraolt există în continuare riscul de rupere a digului, se fac evaluări la acest moment. Apa este în scădere, dar riscul nu este eliminat. Cu greu s-a reuşit pe parcursul nopţii evacuarea unei părţi mici din populaţie. Foarte mulţi au preferat să rămână în zona de risc şi nu înţeleg că dacă se rupe digul se pot transforma în victime”, a declarat Raed Arafat.

Întrebat dacă va fi luată decizia evacuării forţate a oamenilor, Arafat a spus că o astfel de hotărâre ar trebui luată în comitetul local sau judeţean şi că toată lumea este „ezitantă” să ia astfel de decizii, chiar dacă DSU a recomandat evacuarea forţată.

„Pe viitor trebuie evitată situaţia ca populaţia să rămână în zona de risc si noi să păzim şi să îi evacuăm când se rupe digul”, a afirmat Raed Arafat, potrivit Romania TV.

Ploile şi topirea zăpezilor au adus mari necazuri în nu mai puţin de 14 judeţe din ţară, unde apele au acoperit terenuri, drumuri, şi gospodării. Hidrologii au anunţat până joi cod portocaliu de inundaţii, pentru râurile Buzău, Olt şi Târnava Mare, conform Stirileprotv.ro.

 

Închide ×