Raed Arafat a vorbit despre moartea protestatarului din Piața Victoriei!

Claudiu Ilie  
înStiri de ultima ora
22/08/2018, 10:34
Raed Arafat a vorbit despre moartea protestatarului din Piața Victoriei!
Rased Arafat a vorbit despre cazul protestatarului mort la cateva zile dupa protestul din Piata Victoriei

Secretarul de stat Raed Arafat a făcut precizări în scandalul momentului, respectiv moartea unuia dintre protestatari, la doar o săptămână după ce a fost gazat de jandarmi în fața guvernului!

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, susţine că în cazul bărbatului care a participat la mitingul din 10 august şi care a murit ulterior la spitalul din Alexandria este vorba despre „un episod medical separat, care nu are corelare” cu evenimentele din Piaţa Victoriei.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Raed Arafat spune că moartea protestatarului nu pare să aibă legătură cu gazele lacrimogene ale Jandarmeriei

”Substanţele iritant-lacrimogene sunt substanţe care sunt fără efecte şi care nu sunt nocive, dacă se întrunesc anumite condiţii. Însă, corelarea dintre aceste substanţe şi manifestarea digestivă a pacientului, eu, personal, nu pot să o găsesc, iar rezultatul autopsiei va fi cel mai elocvent.

Rezultatul autopsiei ne va spune care era cauza decesului şi ce s-a întâmplat. Dacă se găseşte o corelare, singurii care pot să o găsească vor fi cei de la Medicină Legală. Faptul că vărsăturile au fost la patru zile după expunere, care nu e scrisă în foaie (…), dar chiar dacă a fost expus, să apară vărsăturile la patru zile după este puţin probabil.

Cel mai probabil a fost un alt episod medical, separat, care nu are corelare cu situaţia care a fost în 10 august”, a declarat, marţi, şeful DSU, la audierile din Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor. Pacientul s-a prezentat la unul dintre punctele noastre fixe (…) şi prezenta epistaxis – sângerare la nivelul nasului. Tensiunea era mărită, pacientul era cunoscut hipertensiv.

Pacientului i s-a acordat primul ajutor, dar a refuzat să meargă la spital sub semnătură. Vreau să subliniez că, din ce am văzut, în toate fişele (…), toţi care s-au prezentat, de regulă, dacă au fost expuşi substanţelor, s-a trecut acolo fie că au avut lăcrimare, fie că au avut tuse sau ceva.

La acest caz, se trece mai degrabă epistaxisul şi hipertensiunea arterială (…) Colegii au pus şi pulsoximetrul pe el şi a avut oxigenarea perfect normală – 97%, ce se încadrează în parametrii normali.

La patru zile după, pacientul, care este cunoscut cu probleme cardiace destul de grave, am înţeles că şi antecedente digestive, a avut un puseu de vărsături, după care s-a prezentat la spitalul din Turnu Măgurele cu vărsături sanguine care denotă o hemoragie digestivă superioară şi a fost transferat la spitalul din Alexandria, unde a fost internat la Terapie Intensivă”, a adăugat Arafat.

Marţi au fost audiaţi în Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor ministrul de Interne, Carmen Dan, secretarul de stat Read Arafat şi reprezentanţi ai Jandarmeriei.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×