Radu Zamfir, medicul cunoscut după tragedia din Munţii Apuseni, a impresionat! A operat oameni pe gratis

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
16/05/2019, 11:23
Radu Zamfir, medicul cunoscut după tragedia din Munţii Apuseni, a impresionat! A operat oameni pe gratis
Medicul Radu Zamfir impresionează din nou. Sursa foto:fabricatinromania.info

După ce a impresionat o țară întreagă în ziua cumplitului accident din Munții Apuseni, care i-a adus sfârșitul lui Adrian Iovan, pilotul avionului prăbușit, doctorul Radu Zamfir nu se dezminte. Considerat „medicul erou din Apuseni”, bărbatul continuă să fie un adevărat model de urmat de toți cei care vor să îmbrățișeze o astfel de carieră, mai ales grație altruismului de care nu încetează să dea dovadă.

A operat mai mulți pacienți gratuit

În 20 ianuarie 2014, Radu Zamfir devenea în fața opiniei publice din țara noastră un adevărat erou, după ce a reușit să-i țină în viață pe colegii săi din avionul medical prăbușit în Munții Apuseni, până la sosirea echipajelor de salvare.

Iată că acum, la 5 ani de la acea tragedie, medicul chirurg impresionează din nou, prin acțiunile umanitare pe care le întreprinde. Membru în echipa de transplant hepatic a Centrului de Chirurgie Digestivă și Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, acesta a luat decizia de a opera pro bono, la o clinică privată din Capitală. Este vorba despre patru intervenții chirurgicale extrem de dificile, realizate deja, fără a primi niciun ban.

Radu Zamfir operează pacienți pro bono. Sursa foto:wall-street.ro
Radu Zamfir operează pacienți pro bono. Sursa foto:wall-street.ro

Cum explică medicul gestul său

In luna noiembrie, am inceput o colaborare cu un spital privat pentru a salva vieti, fiindca acesta este scopul nostru, al medicilor!” , a transmis medicul Radu Zamfir, explicându-și astfel superbul gest.

Radu Zamfir a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti în 1998, cu media generală de promovare a anilor de studii 9,63 şi media la examenul de licenţă 10. În ceea ce-i privește pe pacienții săi, aceștia au numai cuvinte de laudă la adresa medicului care le-a salvat viața.

Mie mi-a salvat viața. Adică eu fără el, azi nu mai trăiam. Și nu mă refer numai la chirurgul Radu Zamfir, ci și la OMUL, Radu Zamfir. Pentru că în meseria este vital să fii ambele” , „Pot să vă spun că am rămas uimită de câtă grijă poate să aibă de pacienții lui, indiferent de clasa lor socială. Le explică, vorbește frumos, calm, blând. Dacă e chemat noaptea, vine. Dimineața vine. Eu m-am gândit că poate locuiește în spitalul ăsta” , sunt doar câteva dintre reacțiile pacienților doctorului considerat eroul din Apuseni.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×